Arla utökar sortimentet med prisvärda frukostalternativ

Lästid
1 min
Arla utökar sitt frukostsortiment med goda och prisvärda Familjefavoriter. Bild: Arla
Publicerad
13 juni 2023
Kontakter:
Presskontakt

Inflation, räntor och matpriser – allt fler hushåll kämpar för att få ihop vardagsekonomin. Arla svarar genom att nu erbjuda fler goda och prisvärda produkter under varumärket Familjefavoriter – två yoghurtar och två färskostar.

För tio år sedan lanserade Arla varumärket Familjefavoriter med goda och prisvärda ostar för hela familjen. Filosofin är större familjeförpackningar till ett lägre pris, utan att tumma på vare sig smak eller kvalitet. Sedan lansering har ostarna ökat i popularitet och är i dag ett av de varumärken konsumenter helst köper*.

– När familjer började få mindre i plånboken såg vi att köpbeteendet förändrades, fler sökte sig till de billigare alternativen. Det fick oss att vilja agera, säger Maria Loxvi, ansvarig för Familjefavoriter på Arla, och fortsätter:

– Vi har en viktig roll i att stötta konsumenter som har det tufft ekonomiskt. För oss handlar det om att erbjuda ett brett sortiment av olika produkter som passar alla plånböcker. Oavsett pris är det viktigt att det ska vara både gott och näringsrikt.

För att möta det ökade intresset för prisvärda livsmedel utökar Arla nu sortimentet under varumärket Familjefavoriter och lanserar två yoghurtar och två cream cheese som passar både till frukost och mellanmål. Något Maria Loxvi tror uppskattas av många konsumenter, inte minst unga föräldrar.

– Vår senaste undersökning om frukostvanor visade att nästan var femte förälder under 35 år inte har råd att ge sina barn den frukost de behöver varje dag. Så ska det inte behöva vara.

Familjefavoriter produceras i både Sverige och Danmark. Arla är ett kooperativ som ägs av mjölkbönder och allt som produceras och säljs, oavsett land, kommer de svenska bönderna till del.

I höst planerar Arla att utöka Familjefavoriter med en till nyhet.

**Om de fyra nya produkterna **

Arla Familjefavoriter Yoghurt Jordgubb, 1500 g 
Arla Familjefavoriter Yoghurt Exotisk, 1500 g 
Arla Familjefavoriter Cream Cheese Naturell, 300 g 
Arla Familjefavoriter Cream Cheese Vitlök & Örter, 300 g

De nya produkterna finns i butik sedan vecka 19. Rekommenderat pris i butik för Arla Familjefavoriter Yoghurt är 28,90 kronoroch för Arla Familjefavoriter Chream Cheese 26,50 kronor. Priserna är endast rekommendationer och butikerna sätter slutpriset för konsument.

Läs mer om Arla Familjefavoriter

**Om Arlas frukostundersökning **

Undersökningen genomfördes av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Arla. Under perioden 12–23 april 2023 genomfördes sammanlagt 1051 intervjuer via internet med föräldrar till hemmavarande barn i skolåldern 6–19 år.

Läs mer om Arlas senaste frukostundersökning

*Nielsen, vecka 16 2023

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76