Nytt samarbete guidar till bästa matpriserna på nätet

Lästid
1 min
Jämför priset på dina favoritrecept och klicka sedan hem ingredienserna till din dörr. Foto: Arla
Publicerad
15 september 2022
Kontakter:
Presskontakt

Matpriserna stiger som aldrig förr och många kämpar för att få ihop vardagsekonomin. Nu fördjupar mejerikooperativet Arla samarbetet med prisjämförelsesajten Matspar.se, för att hjälpa konsumenter att hitta de mest prisvärda matvarorna på nätet.

– I våra recept på Arla.se finns nu en köpknapp. Genom ett enkelt klick skickas alla ingredienser i receptet vidare som en inköpslista till Matspar.se där du kan välja den onlinebutik som erbjuder det bästa totalpriset på dina varor, säger Catarina Molin Österlund, ansvarig för e-handel på Arla.

Ökade kostnader i alla led förklarar de stigande priserna på butikshyllorna.

– Jag förstår att många konsumenter står inför en tuff ekonomisk situation, framför allt alla som redan innan inflationen slog till hade små ekonomiska marginaler. Samtidigt är det viktigt att svenska bönder får ersättning för sina kostnadsökningar, annars kommer vi inte att ha någon svensk mat framöver, säger Catarina Molin Österlund och fortsätter:

– Samarbetet med Matspar.se ligger därför helt rätt i tiden. Vi har alltid jobbat för att ge konsumenter fler valmöjligheter och skapa tjänster som gör deras vardag enklare. Pris blir viktigare när man har mindre i plånboken.

Matspar.se är en prisjämförelsetjänst som samlar alla matbutikers utbud och priser på nätet.

Omid Ghanbari, vd på Matspar.se, ser samarbetet med Arla som ett kvitto på att företaget stärker sin position som innovationskraft i branschen.

– När ytterligare ett av Sveriges största varumärken identifierar Matspar som en viktig del i sin e-handelsstrategi betyder det att vår mission att demokratisera mathandeln har fått gensvar, säger han och fortsätter:

– Vår största lojalitet ligger alltid hos konsumenten, men vi har även ett ansvar gentemot varumärken och butiker. E-handeln innebär en enorm omställning och det är ett ekosystem där alla är beroende av varandra. Vi vill ge dagligvaruhandeln de verktyg som gör omställningen så smidig som möjligt.

Så fungerar det – prisjämför Arlas recept med Matspar

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76