Ät rätt – gör gott! Arla utfodrar 40 000 gejmare i Jönköping

Lästid
1 min
Bra mat spelar roll – Arla serverar frukost, mellanmål och kvällsmat till 40 000 gejmare.
Publicerad
17 juni 2022
Kontakter:
Presskontakt

I morgon startar den stora dataspelsfestivalen Dreamhack i Jönköping. Arla är på plats för att servera goda och näringsrika måltider tillsammans med Johan Hedberg, mer känd som Matgeek. Syftet är att inspirera till goda och hälsosamma matvanor. Alla intäkter från matförsäljningen går till Bris, Barnens rätt i samhället.

Den 18-21 juni slår Elmia upp portarna igen för datorspelsintresserade ungdomar och vuxna. Arla är på plats tillsammans med Matgeek för att servera frukost, mellanmål och kvällsmat till de omkring 40 000 gejmarna. Syftet är att bidra med näringsrika matalternativ och inspirera till goda matvanor.

– Det är mycket skräpmat i gejmingvärlden. Vi är på plats för att erbjuda hälsosamma och näringsrika alternativ som ger deltagarna energi att spela och prestera på hög nivå alla tre dagarna. Tillsammans med Matgeek vill vi visa att det är lätt att äta rätt, säger Fredrik Larm, eventansvarig på Arla.

Alla intäkter från matförsäljningen går till Bris.

– Vi är väldigt glada över att tillsammans med Arla vara med i det här sammanhanget och få möjlighet att synliggöra Bris för målgruppen. Det är tack vare gåvor som denna som den nationella stödlinjen för barn kan fortsätta hålla öppet dygnet runt, säger Heléne Tibblin, insamlingschef på Bris.

För 150 personer kommer det även att finnas möjlighet att sitta i ett Arla-sponsrat område där Arlas personal kommer att sätta guldkant på spelarnas tillvaro, bland annat genom att servera smoothies, mat och erbjuda en kylväska med produkter. Deltagarna behöver önska till Dreamhack eller byta sinsemellan för att få en av platserna i Arlas område.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76