Arla lanserar Dofilus med fibrer och ny smak

Lästid
1 min
Arla lanserar Dofilus med fibrer och ny smak
Publicerad
07 februari 2022
Kontakter:
Presskontakt

Nu utökar Arla sitt sortiment och lanserar Dofilus yoghurt med ny design, uppdaterat recept och en helt ny smak: Ananas Passion. Det nya receptet innehåller både fibrer och goda mjölksyrebakterier. Nyheterna finns i butik från vecka 7.

Tänk på din mage som en trädgård – den behöver näring för att blomstra. Och när din mage frodas, gör du också det. Nu lanserar Arla Dofilus ett uppdaterat yoghurtsortiment med ett nytt krämigt recept som rymmer fibrer och miljarder av goda mjölksyrebakterier. Produkterna är laktosfria och en naturlig källa till kalcium, protein samt tillsatt D-vitamin som bidrar till immunsystemets normala funktion. Det nya receptet har en behaglig, välbalanserad smak med en mild syrlighet och en len konsistens.

Något av det bästa vi kan göra för vår mage är att äta både sunt och varierat. När din mage får i sig de olika fibrer, vitaminer, mineraler och näringsämnen den behöver skapar du goda förutsättningar för att hålla magen i balans*.

"Vi är glada att kunna presentera vårt nya Dofilus recept med både fibrer och goda mjölksyrebakterier. Yoghurtarna passar perfekt till både frukost och mellanmål och kan smaksättas efter önskemål med exempelvis müsli, bär, frukt eller frön. Alla kan hitta sin favorit", säger Caroline Arentoft, Brand Manager, Arla.

Dofilus finns sedan tidigare i smakerna Naturell och Blåbär men nu även med den friska och fruktiga smaken Ananas Passion. Samtliga Dofilus-nyheter passar bra till en hälsosam frukost och mellanmål. Produkterna finns i butik från vecka 7.

*Kalcium bidrar till matsmältningsenzymernas normala funktion.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76