Arla bjuder hundratals högstadieelever på skolfrukost

Lästid
1 min
Arla bjuder hundratals högstadieelever på skolfrukost
Publicerad
26 april 2022
Kontakter:
Presskontakt

Under mars månad erbjöd Arla skolor med årskurs 7-9 möjlighet att ansöka till kampanjen Arla Skolfrukost. Nu har fem vinnarskolor utsetts och kommer under tre veckor att få gratis mejeriprodukter och hjälp av Arla för att kunna testa på hur det är att ha en frukostservering.

”Stort grattis till våra fem vinnarskolor! Vi vet att det är många som vill testa på skolfrukost eftersom näringsrik kost kan bidra till lugnare klassrum, bättre elevhälsa och inlärningsförmåga. Vi ser fram emot att med Arla Skolfrukost kunna hjälpa de här fem skolorna att komma igång med frukostservering och kunna utvärdera hur det fungerar”, säger Erica Elfving, projektledare för Arlas frukostinitiativ.

En näringsrik kost skapar förutsättningar för bättre inlärning, arbetsro och skolresultat. Alla elever har inte samma förutsättningar i hemmet, då kan skolfrukost bidra till en mer jämlik skolgång. Arlas Frukostbarometer visar även att ju äldre eleverna blir, desto färre äter frukost. Genom att samarbeta med högstadieskolor vill Arla bidra till goda vanor som eleverna kan ta med sig genom hela livet.

Här är de fem vinnarskolorna:

  • Funäsdalens skola, Härjedalen
  • Kvibergsskolan, Göteborg
  • Innovitaskolan, Landskrona
  • Apladalsskolan, Värnamo
  • Skansenskolan, Mörbylånga

Skolorna kommer att starta projektet under maj månad.

Läs mer om Arla Skolfrukost här: https://kund.arla.se/inspiration/kunskap-rad/skola-forskola/arlas-skolfrukost/

Läs mer om resultaten från Arlas Frukostbarometer här: https://www.arla.se/om-arla/nyheter-press/2021/pressrelease/arla-lanserar-frukostbarometern-var-tredje-grundskolelev-ater-inte-frukost-varje-dag-3304221/

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76