32 Arlabönder får guldmedalj av Kungen

Lästid
1 min
32 Arlabönder får guldmedalj av Kungen
Publicerad
04 april 2022
Kontakter:
Presskontakt

Idag delar Kung Carl Gustaf ut guldmedaljer till 32 Arlabönder som tack för att de levererat mjölk av toppkvalitet i minst 23 år.

Under en ceremoni idag på Stockholms slott kommer Kung Carl Gustaf dela ut guldmedaljer till 32 Arlabönder. Medaljerna delas ut till bönder som i minst 23 år levererat förstklassig svensk mjölk från friska och välmående kor.

"Våra ägare gör ett otroligt arbete på sina gårdar, med stor omsorg om mjölken, djuren och miljön. Det är tack vare dem vi kan erbjuda konsumenter svenska mejeriprodukter av högsta kvalitet. Att 32 av våra ägare idag får medalj och uppmärksammas av Kungen för sitt arbete är vi mycket stolta över", säger Kai Gyllström, vd Arla Sverige.

Arlabönderna Eva och Olof Larsson får idag ta emot en guldmedalj.

"Vi har alltid jobbat för hög kvalitet. Eftersom vi producerar ett livsmedel vill vi såklart skicka iväg det allra bästa, och kor som mår bra ger också bättre mjölk. Att vi idag får ta emot guldmedaljen är en bekräftelse på att man gjort rätt från början och varit noggrann under alla år", säger Eva och Olof Larsson, Arlabönder i Halland.

**Fakta om Guldmedaljen **

Arbetet på mjölkgården är grunden för mjölkprodukternas kvalitet. Det omfattar till exempel foderproduktion, djuromsorg och miljöarbete och sträcker sig längre än att bara följa lagar och förordningar. LRF Mjölks guldmedalj är Sveriges finaste utmärkelse för leverans av högsta kvalitet. För att få medaljen behöver mjölkbonden ha levererat mjölk av denna kvalitet i minst 23 år. Med Guldmedaljprogrammet vill mejeriföretagen gemensamt uppmärksamma mjölkböndernas kvalitetsarbete. Programmet är ett komplement till mejeriföretagens egna kvalitetsprogram. Sedan starten 1958 har medaljen överlämnats av någon från Kungafamiljen och i år delas den ut av Kungen på Stockholms slott.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76