Inbjudan till rapportlansering - Framtidens Jordbruk: Mjölk & Nötkött
- Lästid
- 1 min
- Publicerad
- 14 oktober 2021
- Kontakter:
- Presskontakt
Den 18 oktober arrangeras ett digitalt seminarium i samband med lanseringen av rapporten “Framtidens Jordbruk: Mjölk & Nötkött”. I en paneldiskussion kommer aktörer från svensk mjölk- och nötproduktion att berätta om det gemensamma arbetet för en mer hållbar produktion till 2050.
Svensk mjölk- och nötköttsproduktion är en av världens mest hållbara. Men utmaningar kvarstår. För att möta framtiden har branschen nu tillsammans kartlagt möjligheter och potentialer för en än mer hållbar produktion fram till 2050.
Rapporten “Framtidens Jordbruk: Mjölk & Nötkött” presenteras den 18 oktober vid ett digitalt seminarium.
Rapporten är framtagen av aktörer genom hela värdekedjan för svensk mjölk- och köttproduktion; ett samarbete som är avgörande för att minska klimatpåverkan från mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige och samtidigt öka produktiviteten och gynna den biologiska mångfalden. I projektets externa referensgrupp ingår Johan Kuylenstierna vid Stockholms Universitet och ordförande i Klimatpolitiska rådet, Margareta Emanuelson vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Jenny Jewert från WWF samt Ulf Sonesson vid forskningsinstitutet RISE.
Datum: 18 oktober 2021
Tid: 10:00 - 11:15
Anmälan via följande länk: Framtidens Jordbruk – Mjölk & Nötkött
Media kan även kontakta
Noah Sallmander, presschef Lantmännen
Tel: 076-6973727, noah.sallmander@lantmannen.com
eller
Erik Bratthall, presschef Arla Sverige, Tel: 070-89 44 342, erik.bratthall@arlafoods.com