Helena Markstedt ny Public Affairs-ansvarig på Arla från Näringsdepartementet

Lästid
1 min
Helena Markstedt
Publicerad
27 januari 2021
Kontakter:
Presskontakt

Helena Markstedt tillträder tjänsten som Public Affairs-ansvarig för Arla Sverige den 1 februari, en roll som är helt ny i organisationen.

Helena kommer närmast från Regeringskansliet där hon senast varit statssekreterare i Näringsdepartementet. Innan dess arbetade hon i statsministerns stab, bland annat som biträdande stabschef och planeringschef. Helena har tidigare även varit generalsekreterare för produktmärkningen Fairtrade i Sverige.

"Det är med stor glädje och entusiasm jag välkomnar Helena till oss på Arla. Med sin samlade erfarenhet och kompentens blir Helena central för att bygga, driva och utveckla strategiskt viktiga kontaktytor såväl på den politiska arenan som mot branschorganisationen för att skapa förutsättningar för Sveriges bönder att öka tillväxten av en långsiktig och hållbar mjölkproduktion", säger Caroline Starck, kommunikationsdirektör Arla Sverige.

”Jag ser fram emot att arbeta med att utveckla Arlas strategiska samhällsarbete. Att svenska bönder och mejerier har goda förutsättningar för en hållbar mjölkproduktion är avgörande för klimat och biologisk mångfald, för en levande landsbygd och för att möta konsumenternas efterfrågan på svenskproducerade livsmedel som är naturliga och hälsosamma", säger Helena Markstedt.

Helena kommer att ingå i kommunikationsavdelningen och rapportera till Caroline Starck.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76