Arlas mellanmålsprodukter plastbantar 21 ton

Lästid
1 min
Arlas mellanmålsprodukter plastbantar 21 ton
Publicerad
28 april 2021
Kontakter:
Presskontakt

Under försommaren 2021 blir Arlas mellanmålsprodukter 21 ton plast lättare när närmare 7 miljoner engångsskedar tas bort. Plastreduceringen sker för KESO® Cottage Cheese, Yoggi® och Arla Ko® Grekisk yoghurt. Att minska mängden plast är en viktig del av Arlas förpackningsstrategi.

”Vi arbetar kontinuerligt med att minska materialmängden och öka andelen förnybara och återvunna material i våra förpackningar. Att kunna banta bort 21 ton plast per årsbasis är otroligt positivt. Tittar vi på hur långt många av våra konsumenter redan kommit på hållbarhetsresan är vi övertygade om att de är redo att börja ha med sig en vanlig sked i väskan”, säger Christer Lundin, marknadsdirektör på Arla.

Engångsskedarna i Arlas mellanmålsprodukter kommer att fasas ut under försommaren 2021. Samtidigt minskar Arla mängden plast i locket för KESO® med ungefär 2 gram. För KESO® innebär det en plastreducering på totalt 16 ton plast per år, motsvarande siffra för Yoggi® och Arla Ko® Grekisk yoghurt ligger på 5 ton. Totalt handlar det om 6,9 miljoner engångsskedar som tas bort.

”Vi arbetar för fullt för att skapa en hållbar framtid med hållbara mejeriprodukter. Vårt mål är att Arla ska nå netto noll klimatavtryck före 2045, som också är Sveriges klimatmål”, säger Victoria Olsson, hållbarhetschef på Arla.

Materialet i de hundratusentals förpackningar som varje dag lämnar Arlas mejerier förbättras kontinuerligt och utgör en viktig del av Arlas hållbarhetsarbete. Mycket av arbetet sker även på gårdarna och andra delar av verksamheten. Sedan 1990 har Arlabönderna minskat klimatavtrycket per kilo mjölk med 22 procent, Arlas transporter är 100 procent fossilfria och till mejerierna köper Arla endast förnybar el.

Arla Sveriges hållbarhetsmål för förpackningar:

  • 100 procent återvinningsbara förpackningar år 2025
  • Ingen jungfrulig plast i förpackningar år 2030

Länkar

Arlas hållbarhetsarbete

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76