Arla lanserar uppdaterad Kefir med nytt recept och två nya smaker

Lästid
1 min
Arla lanserar uppdaterad Kefir med nytt recept och två nya smaker
Publicerad
27 september 2021
Kontakter:
Presskontakt

Under pandemin har intresset för livsmedel som kan bidra till förbättrat immunsystem ökat och probiotisk mat, fermentering och maghälsa har sällan varit så aktuellt. Arla utökar nu sitt sortiment inom maghälsa och lanserar ett helt nytt Kefir-sortiment med både 1000g-förpackningar och on the go-drycker (300ml). Produkterna är laktosfria och utöver den naturella varianten kommer två helt nya smaker – Blåbär och Vanilj & Ingefära. De nya Kefir-produkterna finns i butik från vecka 39.

Nu lanserar Arla ett uppdaterat Kefir-sortiment med ett nytt krämigt recept som gör att produkten numera är laktosfri och finns i fyra varianter – Naturell (1000 g), Blåbär (1000 g), Blåbär (300 ml) och Vanilj & Ingefära (300 ml). Vid fermenteringen skapas en lite spritsig, kittlande känsla i munnen, vilket bidrar till den fräscha och karakteristiska smakupplevelsen av Arla Kefir.

De nya produkterna gör det enkelt att äta hälsosamt och innehåller goda mjölksyrebakterier. Produkterna passar till såväl frukost, mellanmål och on-the-go, och kan varieras i oändlighet. Toppa med färska bär, en favoritmüsli eller avnjut som den är.

"Kefir härstammar från Kaukasusbergen och har ätits i hundratals år. Att äta fermenterad mat med olika typer av levande bakteriekulturer är ett enkelt sätt att variera sin diet och bidra till god maghälsa. Vi är glada att nu kunna presentera Kefir i två helt nya fräscha smaker, och nu även som on the go-produkt vilket efterfrågas mer och mer bland konsumenter", säger Caroline Arentoft, Brand Manager, Arla Sverige.

Arla Kefir fermenteras med flera olika kulturer och innehåller 13 olika levande mjölksyrebakterier samt jäst. Kefir är en naturlig källa till nyttigt protein, kalcium och vitaminer såsom D och B12. Kalcium bidrar bland annat till matsmältningsenzymernas normala funktion och vitamin D och B12 bidrar till immunsystemets normala funktion.

Pris och tillgänglighet

Kefir Naturell (1000 g) är en krämig och naturell Kefir som passar bra till en hälsosam frukost och mellanmål. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 1000 gram: 16,50 kr

Kefir Blåbär (1000 g) är en krämig Kefir med frisk blåbärssmak som passar bra till en hälsosam frukost och mellanmål. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 1000 gram: 20,50 kr

Kefir Blåbär (300 ml) är en krämig Kefir-dryck med frisk blåbärssmak som passar till en hälsosam frukost, mellanmål eller on-the-go. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 300 ml: 14,90 kr

Kefir Vanilj & Ingefära (300 ml) är en krämig Kefir-dryck med uppfriskande smak av vanilj och ingefära som passar till en hälsosam frukost, mellanmål eller on-the-go. Produkten är laktosfri.
Rek pris á 300 ml: 14,90 kr

Samtliga produkter finns i butik från vecka 39.

För mer information och produktprover, kontakta:
Rafaela Hall, Projektledare och PR-Konsult, Prat PR
Tel: 072-142 98 69
E-mail: rafaela.hall@prat.se

För ytterligare information, kontakta:
Caroline Arentoft, Brand Manager, Arla Sverige
E-mail: caare@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76