Arla Ko® lagrad ost lanserar mindre förpackningar och ny smak

Lästid
2 min
Arla Ko® ostar i ny smak och mindre förpackningar
Publicerad
19 oktober 2021
Kontakter:
Presskontakt

Arla Ko® ost lanserar under hösten Präst® lagrad ost och Herrgård® lagrad ost i format om 300 gram som är praktiska för det mindre hushållet och lätta att variera efter tycke och smak. Dessutom presenteras nyheten Dackeost® lagrad ost - en fyllig och generös ost som lagrats i 10 månader.

Arla har noterat en tydlig trend där klassiska hårdostar används som mer än ett pålägg; de är nu en del av härliga ostbrickor, används i olika favoriträtter eller avnjuts som ett välsmakande snacks. Att kunna variera ostar efter tycke och smak har därför blivit allt viktigare och nu även lättare när några av Arla Ko® lagrade ostar lanseras i praktiska förpackningar om 300 gram. De klassiska trekanterna som numera även kommer finnas i en mindre förpackning är Präst® lagrad ost och Herrgård® lagrad ost, samtidigt utökas sortimentet med nyheten Dackeost® lagrad ost.

Samtliga ostar görs på 100% svensk mjölk på Kalmar Mejeri där hårdost från Arla Ko® har tillverkats sedan 1950-talet.

"Att få erbjuda några av våra lagrade ostar i ett mindre format känns roligt, nu blir vårt breda sortiment mer tillgängligt. Som nyhet lanserar vi även Dackeost® lagrad ost, ett smakrikt tillskott under Arla Ko® som passar perfekt som pålägg eller för att riva över exempelvis en lasagne", säger Elin Björnback, Brand Manager Arla Ko® ost, Arla Sverige.

Lär känna några av de lagrade ostarna

Arla Ko® Dackeost® lagrad ost är fyllig och generös med intensiv smakstyrka och toner av umami. Osten är enkel att skära i bitar och att hyvla vilket gör den lika delikat till plocktallriken som på smörgåsen. Förhöj smaken av din matlagning med riven Lagrad Dackeost® eller ät den bara som den är.

Arla Ko® Herrgård® lagrad ost smakar fylligt av hasselnöt och sälta. En ost med lång och mustig eftersmak. Hyvla och lägg på ett fruktbröd, skär i bitar till salladen eller njut av den som den är. Lagrad hårdost från Sverige när den är som bäst.

Arla Ko® Präst® lagrad ost är en intensiv och generös ost med gräddiga och söta toner och lång eftersmak. Lagrad Präst® är grynpipig med spröd känsla av härligt knaster. Osten blir ett lyxigt pålägg till levainbröd eller varför inte göra små kuber till ostbrickan

Även designen på hela sortimentet av Arla Ko® milda och lagrade trekantsostar har fått en uppdatering. Seriens nya utseende är traditionell och avskalad och gör det lätt för konsumenten att hitta vad hen är sugen på.

**Pris och tillgänglighet:
**
Arla Ko ® Präst ® lagrad ost
Rek pris ost i bit á 300 gram: 50,90 kr

Arla Ko ® Herrgård ® lagrad ost
Rek pris ost i bit á 300 gram: 50,90 kr

Arla Ko ® Dackeost ® lagrad ost
Rek pris ost i bit á 300 gram: 50,90 kr

Produkterna finns i butik sedan v.39.

För mer information, kontakta:
Rafaela Hall, Projektledare och PR-konsult, Prat PR
Tel: 072-142 98 69
E-mail: rafaela.hall@prat.se

Elin Björnback, Brand Manager Arla Ko® ost, Arla Sverige
Tel: 073-448 47 24
E-mail: elibm@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76