Arla bjuder 22 000 studenter på frukost

Lästid
1 min
Arla bjuder 22 000 studenter på frukost
Publicerad
27 september 2021
Kontakter:
Presskontakt

Frukost är en förutsättning för bättre koncentrationsförmåga och välbefinnande. Arlas Frukostbarometer visar att ju äldre eleverna blir, desto färre äter frukost. Därför åker Arla Mat ut på frukostturné till studentstäderna Uppsala, Göteborg, Linköping och Stockholm med ambitionen att inspirera unga vuxna till goda och hälsosamma frukostvanor för livet. Totalt kommer Arla att bjuda på 22 000 frukostar.

I augusti lanserade Arla Frukostbarometern, en undersökning bland elever och lärare om barn och ungas frukostvanor. Resultaten var tydliga, både elever och lärare upplever att hälsosamma frukostvanor ger många positiva effekter så som bättre koncentrationsförmåga och välbefinnande. Det framkom även att ju äldre eleverna blev, desto färre åt frukost.

”Vi ser att många elever hoppar över frukosten, speciellt ju äldre de blir. Många som läser på universitetet har precis flyttat hemifrån och att ha en frukostfylld kyl står inte högst upp på prioriteringslistan. Vi hoppas kunna ändra på det. En bra frukost som start på dagen är en förutsättning för en hälsosam livsstil och för att orka med dagen”, säger Karin Granlund, ansvarig för matinspiration, Arla Sverige.

För att inspirera universitetsstudenter till en bättre start på dagen kör Arla Mat Foodtruck ut på en frukostturné och besöker campus i Uppsala, Göteborg, Linköping och Stockholm mellan den 28 september-8 oktober. Det kommer att bjudas på yoghurt med granola, ostmackor, smoothies, kaffe och massa mer. Frukosten är gratis och räcker till 500 studenter per dag och stad.

”Frukosten är en stund för njutning och ett sätt att samla energi och vi vill på ett engagerande sätt inspirera unga vuxna till goda och hälsosamma frukostvanor för livet. Under vår frukostturné ger vi studenter en chans att starta dagen med de bästa förutsättningarna tillsammans med sina vänner”, säger Fredrik Larm, event- och sponsorchef, Arla Sverige.

På universitetsområdet kommer Arla också att cykla runt under dagen och dela ut mellanmål till studenter och personal som inte hinner förbi Arla Mat Foodtruck. Totalt kommer det att bjudas på 22 000 frukostar och on the go-mellanmål.

Turnéschema

Frukostbuffé: kl. 07:30-10:30
Mellanmål: kl. 10:30-16:00

Tisdag 28 september – Stockholms Nation, Uppsala
Torsdag 30 september – Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Fredag 1 oktober – Chalmers tekniska högskola, Göteborg
Tisdag 5 oktober – Linköping universitet, Valla
Onsdag 6 oktober – Linköping universitet, Valla
Fredag 8 oktober – Stockholms universitet, Frescati

Länkar

Arla lanserar Frukostbarometern

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76