Semifinalisterna utvalda till två kategorier i Arla Guldko 2020

Lästid
1 min
Semifinalisterna utvalda till två kategorier i Arla Guldko 2020
Publicerad
09 januari 2020
Kontakter:
Presskontakt

Nu är det klart vilka förskolor och skolor i Sverige som gått vidare till semifinal i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola, två av de fyra tävlingskategorierna i Arla Guldko. Sammanlagt tjugo semifinalister har utsetts och juryn arbetar nu vidare med att utse tre finalister i respektive kategori. Vinnarna koras vid den stora finalgalan den 4 maj 2020 i Stockholm.

  • Årets semifinalister i Arla Guldko imponerar stort med sitt arbete att lyfta måltiderna i skolor och förskolor till en helt ny nivå. Alla är otroligt duktiga. Våra kompetenta jurygrupper har därmed ett utmanande jobb med bedömningen av både helhet och detaljer hos de tävlande, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft samt utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Semifinalisterna i Årets Frukostlyft presenteras den 14 januari. De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras i slutet av mars.

Här är semifinalisterna i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola, Arla Guldko 2020:

Bästa Matglädjeförskola

Alvägens förskola, Eskilstuna

Blanka ängars förskola, Mönsterås

Ekeredsvägens förskola, Lerum

Flogsta förskola, Uppsala

Fyrklöverns förskola, Borlänge

Förskolan Sagostugan, Köping

Lekbackens förskola, Alvesta

Nyponets förskola, Uppsala

Sandfallets kooperativa förskola, Partille

Stensjöns förskola, Mölndal

Bästa Matglädjeskola

Aggarpsskolan, Svedala

Domarringen, Uppsala

Furuborgsskolan, Nykvarn

Katedralskolan, Uppsala

Nordanö skola, Avesta

Nyhemsskolan, Katrineholm

Runstensskolan, Haninge

Stenkulans skola, Lerum

Strandskolan Kabyssen, Tyresö

Tångvallaskolan, Vellinge

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket, samt det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft. Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost. Studier visar att elever som äter frukost presterar bättre. Läs mer om Arlas frukoststudie här https://kund.arla.se/inspiration/kunskap-rad/skola-forskola/frukost-i-skolan/

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här https://kund.arla.se/service/evenemang-sponsorskap/arla-guldko/

För mer information:

Maja Nordström, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice

Telefonnummer: 070-28 72 111

E-port: maja.nordstrom@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76