Semifinalisterna utvalda till nya kategorin Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020

Lästid
1 min
Semifinalisterna utvalda till nya kategorin Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020
Publicerad
14 januari 2020
Kontakter:
Presskontakt

Tio skolor har nu utsetts till semifinalister i Årets Frukostlyft som är ett nytt pris i tävlingen Arla Guldko. Priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost. Studier visar att elever som äter frukost presterar bättre. Juryn arbetar nu vidare med att utse tre finalister som går vidare till den stora finalgalan den 4 maj 2020 i Stockholm.

  • Arla genomförde för ett par år sedan ett pilotprojekt tillsammans med Botkyrka kommun i två högstadieskolor. Under tre månader serverades gemensam frukost i skolorna och resultatet blev lugnare stämning i klassrummen och bättre prestationer. Därför införde vi Årets Frukostlyft som en ny tävlingskategori i Arla Guldko. De tio skolor som nu gått vidare till semifinal har alla ett imponerande engagemang för att eleverna ska få de bästa förutsättningar att ta till sig skolundervisningen, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft samt utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket. Semifinalisterna i Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola finns presenterade här. De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras i slutet av mars.

Här är semifinalisterna i Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020:

Augustenborgsskolan, Malmö

Båtbacken friskola, Järvsö

Fridaskolan Göteborg, Göteborg

Guteskolan, Visby

Huddingegymnasiet, Huddinge

Högalidsskolan, Stockholm

Karlfeldtgymnasiet/Domarhagsskolan, Avesta

Rudbecksgymnasiet, Tidaholm

Skyttbrinks gymnasium, Tumba

Stenkulans skola, Stenkullen

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket, samt det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft. Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost. Studier visar att elever som äter frukost presterar bättre. Läs mer om Arlas frukoststudie här https://kund.arla.se/inspiration/kunskap-rad/skola-forskola/frukost-i-skolan/

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här https://kund.arla.se/service/evenemang-sponsorskap/arla-guldko/

För mer information:

Maja Nordström, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice

Telefonnummer: 070 – 287 21 11

E-mail: maja.nordstrom@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76