Finalisterna klara till Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020

Lästid
2 min
Finalisterna klara till Årets Frukostlyft i Arla Guldko 2020
Publicerad
18 februari 2020
Kontakter:
Presskontakt

Frukost i skolan ger piggare, gladare och mer koncentrerade elever. Det menar de tre skolorna som nu har gått till final i Årets Frukostlyft, ett nytt pris i tävlingen Arla Guldko. Göteborg, Lerum och Visby har var sin finalist som juryn kommer att granska i detalj under kommande veckor. Vem som vinner avgörs vid den stora finalgalan den 4 maj 2020 i Stockholm.

  • Vi hoppades att vi med Årets Frukostlyft skulle hitta skolor som satsar rejält för att ge eleverna en bra start på skoldagen genom frukost. Och det har vi verkligen gjort. De tre finalisterna är otroligt duktiga, drivande och målinriktade, säger Maja Nordström, projektledare för Arla Guldko.

Bakgrunden till det nya priset Årets Frukostlyft är ett pilotprojekt som Arla genomförde tillsammans med Botkyrka kommun i två högstadieskolor. Under tre månader serverades gemensam frukost i skolorna och resultatet blev lugnare stämning i klassrummen och bättre prestationer.

Övriga tävlingskategorier i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola och Bästa Matglädjeskola – finalister i dessa kategorier presenteras här - samt utmärkelsen Årets Guldstjärna. De tre toppkandidaterna till Årets Guldstjärna presenteras i slutet av mars.

Här är finalisterna i Årets Frukostlyft Arla Guldko 2020:

Fridaskolan Göteborg, Göteborg

Guteskolan / Gutegymnasiet, Visby

Stenkulans skola, Lerum

Om Arla Guldko

Arla har en viktig roll i att utveckla branschen, inte minst när det gäller mat till unga och gamla. Arla Guldko startade år 2000 som ett initiativ för att hylla vardagshjältar i den offentliga måltiden. Med tävlingen vill Arla driva på utvecklingen och sprida vardagshjältarnas arbetssätt med bland annat kvalitet, hållbarhet, råvaror i säsong, minskat svinn och pedagogik.

Tävlingskategorierna i Arla Guldko 2020 är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola, utmärkelsen Årets Guldstjärna, som går till den eller dem som direkt eller indirekt bidrar till att utveckla det offentliga köket, samt det nyinstiftade priset Årets Frukostlyft. Det nya priset går till den skola som har gjort ett riktigt lyft för att elever ska få en bra start på dagen genom frukost. Studier visar att elever som äter frukost presterar bättre. Läs mer om Arlas frukoststudie här: https://kund.arla.se/inspiration/kunskap-rad/skola-forskola/frukost-i-skolan/

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, ett exklusivt diplom och ett utbildningsstipendium. Fyra särskilt tillsatta jurygrupper, var och en toppad med en av Sveriges bästa stjärnkockar, arbetar under flera veckor med att utse finalister och slutligen vinnarna i samtliga kategorier. Läs mer här: https://kund.arla.se/service/evenemang-sponsorskap/arla-guldko/

För mer information:

Maja Nordström, projektledare Arla Guldko, Arla Foodservice

Tel: 070-287 21 11

maja.nordstrom@arlafoods.com

Kontaktuppgifter till finalisterna i Årets Frukostlyft:

Fridaskolan i Göteborg

Christian Ziser, förste kock

Tel: 070-731 50 88

christian.ziser@fridaskolan.se

Guteskolan / Gutegymnasiet, Visby

Anna Engström, rektor

Tel: 076-885 25 00

anna.engstrom@guteskolan.se

Stenkulans skola, Lerum

Ida Lindgren, köksmästare

Tel: 073-078 52 78

ida.lindgren@lerum.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76