Pressmeddelanden

Arla vinner upphandling i Göteborg

Arla vinner Göteborgs Stads mejeriupphandling och blir leverantör till de största kommunala köken i staden och kranskommunerna. Avtalet löper under fyra år och omfattar en årsvolym på 1845 ton färska mejerivaror och matfett till ett totalt värde av ca 80 Mkr.

I veckan som gick stod det klart att Göteborgs Stad och 11 kranskommuner har valt Arla som mejerileverantör.

Arlas breda ekologiska sortimentet och 100 procent fossilfria lastbilsflotta bidrog till vinsten. I samband med att avtalet träder i kraft den 1 oktober 2020 kommer mejerileveranserna att övergå till helt fossilfria transporter.

”Vi är stolta och glada över att ha vunnit den här affären. Det är ca 400 storkök som framöver kommer att arbeta med Arlas ekologiska sortiment, och till mindre klimatpåverkan genom de fossilfria transporterna. Det ser vi verkligen som en vinst, inte bara för oss”, säger Anna Månsson, Försäljningsdirektör för Foodservice på Arla. 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 9.700 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Ladda ner Bilder och videoklipp