Stjärnglans över Arla Unika i Stockholm

Lästid
2 min
Stjärnglans över Arla Unika i Stockholm
Publicerad
18 mars 2020

Gustav Onnermark och Einar Book är kökschef respektive chefssommelier i Arla Unikas flaggskeppsbutik samt ost- och vinbar i Östermalms Saluhall. Med erfarenhet från Guide Michelin-krogar tar duon ostupplevelser till nya gastronomiska höjder.

Arla Unikas flaggskeppsbutik samt ost- och vinbar i Östermalms Saluhall i Stockholm slog upp dörrarna den 5 mars. I och med detta har nya medarbetare anslutit, alla med ett extra stort intresse för ost. Vi är glada att kunna presentera Arla Unikas team:

Gustav Onnermark, kökschef, med ett förflutet på Hedone och Pollen Street Social, båda i London med en stjärna i Guide Michelin. Gustav har även varit kökschef på Haymarket by Scandic i Stockholm.

”Jag gick direkt igång på projektet när jag fick provsmaka ostarna. Jag har älskat ost i många år och måste erkänna att jag inte tidigare har skattat de nordiska särskilt högt. Det som slog mig var att ostarna hade sina egna karaktärer och komplexitet. Jag ser fram emot att sätta resultatet av mejeristernas fantastiska arbete i olika sammanhang. De har gjort sin del, och nu är det upp till oss att göra dem rättvisa”, säger Gustav.

Einar Book, chefssommelier, som tidigare har arbetat på restauranger som Gastrologik och Ichi i Stockholm. Einar ansvarar för vin, alkoholfri dryck och att på bästa sätt matcha ost och dryck i Arla Unikas ost- och vinbar. ”För mig har det alltid varit viktigt och spännande att arbeta med kvalitet inom dryck och mat. Ost och vin är dessutom, som många vet, en utmärkt kombination”, säger Einar.

Maria Khalil, restaurang- och butikschef. Kommer närmast från en liknande tjänst på Fabrique Stenugnsbageri och Cajsa Warg i Stockholm.

Catalina Romero, chefsbarista. Tränad vid The Coffee Collective i Köpenhamn med erfarenhet från kaféer i Paris, Buenos Aires och Stockholm.

Thomas Karlsson ansvarar för ostsortimentet i butiken och baren. Han har arbetat länge som ansvarig för ostavdelningen på Sabis Fältöversten.

Frida Ewertsson, gastronomiskt ansvarig i Sverige. Frida har en stor passion för ost och har arbetat på Arla sedan 2015, först på Falbygdens/Boxholm och sedan som regionchef. Frida har dessutom ansvarat för Falbygdens ostutbildning och varit ostexpert på falbygdensost.se. Frida kommer främst att arbeta som ostexpert inom restaurangsegmentet.

Pressbilder hittar du här: arlaunika.se/pages/pressrum

För mer information, intervjuförfrågningar, bilder och produktprover, vänligen kontakta: Tove Oskarsson Henckel, content- och relationsansvarig Arla Unika

Mobil: + 46 76 046 28 08

E-post: tove.henckel@arlafoods.com

OM ARLA UNIKA

Arla Unikas produkter är utvecklade i samarbete med passionerade mejerister, experimenterande produktutvecklare, skickliga kockar och innovativa entreprenörer. I detta samarbete finner Arla Unika inspiration och kompetens för att utveckla nyskapande mejeriprodukter på högsta gastronomiska nivå. Startskottet för Arla Unika gick 2002 efter att kockar hade frågat Arla om var mångfalden och den unika smaken fanns i produkterna. Då började Arla Unikas kunskapsresa. Arla Unika kallar sin mission för ”Nya höjder”. De höjderna uppnår Arla Unika med sina tre produktserier Unika X, Arla Unika och Essens fra Arla Unika. Besök www.arlaunika.se för mer information, och följ gärna vårt instagram @arlaunika.