Mellanmål och matlådor från restauranger hjälper Stockholms akutpersonal att orka

Lästid
1 min
Matlådor och mellis till Stockholms akutpersonal
Publicerad
07 april 2020

Hjältar behöver mat för att orka. Sedan förra veckan delar vi ut matlådor i samarbete med välrenommerade kockar till vårdpersonal som går av sitt skift på något av Stockholms akutsjukhus. Dessutom kommer mellanmålsprodukter som KESO®, drickyoghurt och andra småmåltider att löpande skickas ut till alla intensivvårdsavdelningar i Stockholm och Uppsala, för att hjälpa den pressade personalen att orka med sina långa pass.

Arla har en lång tradition av samarbete med Sveriges kockar och restauranger. Med det gigantiska efterfrågetapp som sker just nu har många restaurangerna svårt att överleva och den matkultur som krögare byggt upp i Sverige riskerar att raderas. I vården sliter vårdpersonal dygnet runt i frontlinjen för att vårda sjuka och hindra smitta.

"Vi ställer in delar av vår marknadsföring för att istället stötta restauranger och vårdpersonal. Vi beställer middagsmat i matlådor som vi delar ut till personal på de stora sjukhusen som gått av sina skift" säger Patrik Hansson vd Arla Sverige.

Under några veckor framåt kommer 300 färdiga middagar per dag förpackade i matlådor delas ut i handen till vårdpersonal som slutar för dagen. På fredag kommer Arla att finnas vid Danderyds sjukhus i Stockholm. Tanken är att vårdpersonalen ska få med sig en färdiglagad middag till sig själv och familjen, så att man efter en mycket lång dag inte ska behöva ställa sig och laga mat.

Premiärkocken var Markus Aujalay och under påskveckan kommer Jimmie Eriksson och Anders Isaksson laga maten. Årets konditor 2019 Isabella Westergren gör en efterrätt. Därefter följer en rad olika kockar och restauranger.

"Under några veckor kommer vi även att serva vårdpersonalen på intensivvårdsavdelningarna med portionsförpackade mellanmål för att fylla på energi under dagen. Nu måste alla hjälpas åt och göra vad de kan i den tuffa situation vi befinner oss i. Detta är vårt sätt." fortsätter Patrik Hansson.

Arla kommer även stötta personalen på intensivvårdsavdelningar i Stockholm genom dagliga leveranser med bl a yoghurt, KESO®, YALLA och andra småmåltider för att kunna de ska kunna få ett mellanmål vid behov.

"För oss är både restaurangägarna och vårdpersonalen hjältar i vardagen och vi vill göra vad vi kan för att stötta dem" avslutar Patrik Hansson.