Kanelbullerecept pikar i pandemin

Lästid
1 min
Kanelbullerecept pikar i pandemin
Publicerad
29 september 2020

På kanelbullens dag brukar antal besökare till Arlas recept öka med 1 500 procent, en siffra som förväntas stiga i år. Under pandemin har antalet sökningar redan ökat med 70 procent jämfört med föregående år.

Arlas receptsidor har vanligtvis 200 000 besökare varje dag, något som under pandemin har förändrats. Sökbeteendet och efterfrågan på bakrecept har också stigit. Bara jämfört med förra året har antal sökningar på kanelbullar ökat med 70 procent.

“De senaste månaderna har vi absolut sett en ökad efterfrågan på bakrecept, speciellt kanelbullar. Det är tydligt att pandemin påverkar bullbaket. Men å andra sidan är en nybakad kanelbulle med ett glas iskall mjölk alltid svårslaget. Vilket troligtvis också är anledningen till att det i snitt är över 70 000 personer som söker på kanelbullar varje månad”, säger Tony Fredriksson, Content Manager Arla.se.

Trots att kanelbullens dag är den 4 oktober är intresset för bullen stort både före och efter. Flera tiotusentals hemmabakare vill baka kanelbullar. Receptet når sedan sin pik på självaste kanelbullens dag.

“Vanligtvis ökar antal besökare till receptet med 1 500 procent på kanelbullens dag. Det ska bli intressant att se om vi kan toppa det och se en ännu kraftigare ökning i år”, säger Tony Fredriksson.