​Arla lanserar Laktosfri Mjölk- & Havredryck

Lästid
2 min
Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck. Svensk mjölk- och havredryck helt utan artificiella tillsatser.
Publicerad
11 februari 2019
Kontakter:
Presskontakt

8 av 10 svenskar undviker artificiella tillsatser när de handlar mat. Dessutom säger 90 procent att de föredrar produkter med så naturliga ingredienser som möjligt och 82 procent anser livsmedel med naturligt förekommande näringsinnehåll att vara mest hälsosamma. [1] Nu lanseras Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck som består av hälften mjölk- och hälften havredryck. Tack vare mjölkens egenskaper är Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck både naturligt god och näringsrik samt helt utan tillsatser – perfekt för alla som vill testa nya spännande och hälsosamma produkter. Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck har mer än dubbelt så högt innehåll av protein än vanlig havredryck och är samtidigt rik på kalcium och en källa till vitamin B12 och fosfor.

I och med lanseringen av Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck tar Arla steget in i en helt ny produktkategori. Under februari 2019 lanseras tre nya spännande produkter som alla består av hälften laktosfri mjölkdryck och hälften havredryck: Original, Till Kaffet och Choklad.

Vi är stolta över att få lansera den nya produktserien Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck. Produkten är utvecklad och producerad här i Sverige och genom att låta de naturliga råvarorna mjölk och havre samarbeta får vi en ny spännande produkt som är både god och näringsrik, helt utan artificiella tillsatser, säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk på Arla.

Svenskar vill undvika tillsatser men konsumerar dem ändå

I en nyligen genomförd undersökning från Kantar Sifo uppger hela 79 procent av alla svenskar att de försöker undvika artificiella tillsatser i sin mat. 90 procent av svenskarna föredrar livsmedel med så naturliga ingredienser som möjligt och 82 procent anser att livsmedel med naturligt förekommande näringsinnehåll, dvs. utan artificiella tillsatser, att vara mest hälsosamma. Bland de som konsumerar växtbaserade drycker är andelen som föredrar naturliga ingredienser ännu högre (95 procent respektive 90 procent). Detta visar på ett paradoxalt beteende då växtbaserade drycker är en tillsatstung kategori.

En ny dryck för de som letar efter nya spännande och hälsosamma produkter

Många av konsumenterna som köper växtbaserade drycker gör så för att de upplever dem som hälsosammare eller för att de vill testa något nytt. Därför lanseras nu Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck för alla som vill testa nya spännande och hälsosamma produkter. Tack vare mjölkens naturliga näringsinnehåll innehåller den protein, kalcium, vitaminer och mineraler medan fibrer bestående av bland annat betaglucaner kommer från havren. Resultatet är en dryck som har mer protein (+250 procent), färre kolhydrater (-32 procent) och färre sockerarter (-17 procent) än vanlig havredryck. Dessutom är består den av bara fyra ingredienser och är helt utan artificiella tillsatser. Allt det goda från svensk mjölk och svensk havre, helt enkelt.

Produkten kommer i tre olika varianter:

Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Original, 1L
Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck är gjord på 50% laktosfri mjölkdryck och 50% havredryck. Den är nyckelhålsmärkt, rik på protein, kalcium och en källa till vitamin B12 och fosfor samt berikad med vitamin D (som lagen kräver). Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck original är jättegod att dricka som den är, fantastisk till flingor eller gröten och funkar precis som vanlig mjölk i matlagning, bakning eller i kaffet. Rek. pris: 15,50 kr.

Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Till kaffet, 1L

En variant med högre fetthalt och krämigare smak vilket gör att den passar bäst i kaffet. Den är dessutom perfekt att skumma för de som tycker om att göra cappuccino eller kaffe latte hemma. Precis som Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Original kan den drickas som den är och användas som vanlig mjölk. Rek. pris 17,90 kr.

Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck Choklad, 1L

En chokladdryck med endast 3 procent socker som passar alla åldrar och tillfällen. Den har en rund smak av choklad som påminner om chokladbollar. Rek. pris: 17,90 kr.

Tillgänglighet

Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck kommer i tre varianter för olika tillfällen och smak. Lansering av produkten sker under vecka 7, 2019.

För mer information och produktprover, vänligen kontakta:

Filippa Lundqvist, Prat PR, filippa.lundqvist@prat.se, 073-632 14 62

[1] Enligt en riksrepresentativ undersökning genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Arla mellan 04-02-2019 till 07-02-2019 bland 1000 svenskar.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76