Arla lanserar Smarto – helt utan choklad

Lästid
1 min
Arla Smarto Original, 270 ml
Publicerad
01 april 2019

Enligt en ny undersökning uppskattar 7 av 10 svenskar den klassiska chokladdrycken Pucko både som måltidsdryck och on-the-go, och skulle gärna se fler smaker och variationer. Med det som bakgrund lanserar nu Arla sin nyaste medlem i Puckofamiljen: Smarto, en chokladdryck helt utan choklad.

– Det här är en produkt som ligger helt rätt i tiden, och är en naturlig utveckling av den klassiska Puckon, säger Filip Urde, planner och projektledare på Arla. Samma goda smak, nu helt utan choklad.

I och med lanseringen av Smarto tar Arla steget in i en nygammal produktkategori. Under april 2019 lanseras drycken som Arla hoppas kommer att dominera mejerihyllan. Smarto är väldigt god som den är, men funkar också bra i kaffet, på gröten eller med frukostflingorna.

– Det är svårt att förklara exakt hur innovativ den här produkten är utan att gå in på alltför tekniska detaljer, säger Lirpa Luurinen, produktutvecklare på Arla. Kort sagt kan man säga att vi extraherar chokladen från Pucko med en kombination av centrifugering och pastörisering, en teknik som påminner en hel del om hur man extraherar alkoholen ur alkoholfritt vin. Det är en känslig och avancerad metod, och resultatet är en fantastiskt god dryck som både ser ut som, och smakar som mjölk.

Hälsosamt och naturligt

Smarto är perfekt för alla som vill testa nya, spännande och hälsosamma produkter med rena smaker. Smarto har samma halter av protein och kalcium som mjölk, och är dessutom en en källa till vitamin B12 och fosfor.

– Vi är stolta över att få lansera Smarto. Produkten är utvecklad och producerad här i Sverige och naturliga råvaror ger oss en spännande produkt som är både god och näringsrik, helt utan artificiella tillsatser, säger Filip Urde, planner och projektledare på Arla. Gillar du mjölk kommer du att älska Smarto.

Produkten kommer i två olika varianter:

Arla Smarto Original, 270 ml

Arla Smarto är nyckelhålsmärkt, rik på protein, kalcium och en källa till vitamin B12 och fosfor. Smarto Original är jättegod att dricka som den är, fantastisk till flingor eller gröten. Rek. pris: 15,50 kr.

Arla Smarto Original, 270 ml

Arla Smarto är nyckelhålsmärkt, rik på protein, kalcium och en källa till vitamin B12 och fosfor. Smarto Original är jättegod är jättegod att dricka som den är, och funkar alldeles särskilt bra i kaffet eller i teet. Rek. pris 17,90 kr.

Tillgänglighet

Arla Smarto kommer i två varianter med samma smak men för olika tillfällen. Lansering av produkten sker under vecka 14, 2019.