Nytt innovationscenter ska ta vara på vasslens möjligheter

Lästid
1 min
Nytt innovationscenter ska ta vara på vasslens möjligheter
Publicerad
30 augusti 2018
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda Arla ska bygga ett nytt innovationscenter i Norra Vium, Danmark, för att med forskning och innovation hitta nya banbrytande användningsområden för mjölk- och vassleingredienser. Genom investeringar i forskning och utveckling visar Arla att företaget tror på en framtid för mejerinäringen. Förra året öppnade Arla Innovation Centre (AIC) i Skejby, Danmark. Med en investering på 36,3 miljoner euro så tar Arla nu ytterligare ett steg genom att skapa en samlingspunkt for forskning om mjölk och vassle.

”Världens befolkning växer i antal och därmed ökar behovet av hälsosam och hållbar mat. Arla vill vara en del av lösningen. Vi vet att mejeriprodukter kan spela en viktig roll för att säkra en hälsosam och balanserad kost för människor runt om på vår planet. Med detta innovationscenter så ska vi med forskning och teknisk utveckling använda den fulla potentialen av mjölken”, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Investeringen i det nya innovationscentret, som ska invigas under 2021, godkändes nyligen av Arlas styrelse som en del i Arlas innovationsstrategi. Anläggningen blir en del av Arla Foods Ingredients (AFI) som genom forskning förvandlat det som tidigare ansågs som en restprodukt till en högkvalitativ ingrediens som används bland annat i mjölkersättning, sportnäring, hälsokost och drycker.

“Våra kunder letar hela tiden efter nya lösningar som passar till konsumenternas efterfrågan. Vårt fokus är att utforska alla delar av mjölken och vassle. Tillsammans med våra kunder så kommer vi kunna utveckla fler spännande produkter som möter deras behov när det gäller näring till barn, idrottare, patienter och konsumenter”, säger Henrik Andersen, ansvarig för Arla Foods Ingredients.

Fakta

  • Bygget ska starta under hösten 2019 och vara klart under 2021
  • Ytan är 9000 kvadratmeter med arbetsplatser, laboratorier och en försöksanläggning
  • Upp till 90 personer kommer att anställas

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76