Jan-Erik Hansson är invald i Arlas styrelse

Lästid
1 min
Jan-Erik Hansson, styrelseledamot Arla Foods amba
Publicerad
11 september 2018
Kontakter:
Presskontakt

Jan-Erik Hansson, Ljusdal, har utsetts till styrelseledamot i Arla Foods amba. Han ersätter Åke Hantoft (som har gått i pension) som representant från Sverige.

Den 11 september valdes Jan-Erik ”Janne” Hansson, 55 år, in i styrelsen för Arla Foods amba. Fyllnadsvalet gjordes av den svenska regionstyrelsen på ett möte i Stockholm.

Jan-Erik Hansson är en sann entreprenör med en gård som sedan den etablerades för 18 år sedan vuxit snabbt till 1100 kor. Gården ligger i Ljusdal och är välkänd inom lantbrukarkretsar både i Sverige och övriga Europa. Jan-Erik har tidigare varit förtroendevald i både Milko (som Arla fusionerade med 2011) och i Arla (i Hälsinglandkretsen som nu gått in i Södra Norrland).

"Jag ser fram mot att bli en del av Arlas styrelse. Det är ett stort ansvar, och ett stort åtagande. Jag hoppas självfallet att jag kan tillföra något, som den entreprenör jag är" säger Jan-Erik Hansson.

Jan Toft Nørgaard kommenterar valet av en ny ledamot "Vi är glada över att välkomna till styrelsen och att vi nu är fulltaliga i det fortsatta arbetet med att utveckla vårt kooperativ."

Platsen som styrelseledamot blev ledig i juli 2018 när Åke Hantoft lämnade styrelseposten, och även uppdraget som ordförande, för att gå i pension.

Valet skedde på regionstyrelsens möte i Stockholm. Liksom tidigare har den svenska valberedningen förberett valet, intervjuat ett antal kandidater och tagit fram ett förslag till ny styrelseledamot.

Fakta Arla Foods amba

  • Arlas styrelse består av 15 Arlabönder från de olika länderna, plus tre medarbetarrepresentanter.
  • Övriga svenska styrelseledamöter är Heléne Gunnarson, Jonas Carlgren och Inger-Lise Sjöström. Heléne Gunnarson är dessutom vice ordförande i Arlas Foods amba.
  • Ordförande är danske Jan Toft Nørgaard.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76