Heléne Gunnarson är Arla Foods nya vice ordförande

Lästid
1 min
Heléne Gunnarson, vice ordförande Arla
Publicerad
29 juni 2018
Kontakter:
Presskontakt

Heléne Gunnarson är Arla Foods nya vice ordförande

Arlas styrelse har utsett Heléne Gunnarson från Tvååker i Halland till ny vice ordförande.

– Jag är hedrad över att bli vice ordförande i Arla. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med att stärka vår position, till nytta för alla 11 200 Arlabönder i sju länder, säger Heléne Gunnarson.

Heléne Gunnarson utsågs på styrelsens möte torsdag den 28 juni. I maj valde styrelsen Jan Toft Nørgaard till ny ordföranden. De båda tillträder sina nya poster i presidiet den 2 juli, när Åke Hantoft avgår efter sju år som ordförande för Arlas styrelse.

– Heléne Gunnarson och jag har arbetat tillsammans i styrelsen i tio år, och jag vet att vi kommer att komplettera varandra bra och bli ett starkt team. Vi kommer att fortsätta det fokuserade arbetet för att skapa tillväxt och ett starkt kooperativ för kommande generationer av mjölkbönder, tillsammans med de övriga styrelseledamöterna, säger Jan Toft Nørgaard.

Heléne Gunnarson är 49 år gammal. Hon bor på Snickerns gård, i Tvååker i Halland, tillsammans med maken Sven och parets två barn. På gården finns 200 kor.

Den nya vice ordföranden har varit mjölkproducent sedan 1997 och förtroendevald sedan 2000. Hon har suttit i styrelsen sedan 2008 och är ordförande i svenska Area Council och den svenska ekokommittén.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76