Arla inviger mognadslager i Falköping

Lästid
1 min
Arla inviger mognadslager i Falköping
Publicerad
23 maj 2018
Kontakter:
Presskontakt

Tillsammans med Falbygdens Ost öppnar Arla ett mognads och förädlingslager för att ytterligare förstärka och förbättra Falbygdens utbud av lagrad hårdost, dessert- och specialostar.

Det nya osthuset i Falköping är resultatet av en satsning som Arla gjort för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften hos Falbygdens ost, samtidigt som man skapat förutsättningar för att behålla Falbygdens prisbelönta smak och kvalitet på svenska lagrade hårdostar lång tid framöver.

-Vi har i ett mycket bra samarbete med Falköpings kommun skapat oss utmärkta förutsättningar för fortsatt utveckling av lagring och förädling av Falbygdens Svenska hårdostar här i Falköping vilket är jättekul, säger Eleonor Johansson på Falbygdens ost.

Falbygdens ost är en av Sveriges starkaste aktörer inom specialostar, och Falköping har en lång och stolt tradition av tillverkning, förädling och importering av ostar.

– Konkurrensen är hård och därför känns det extra kul och viktigt att kunna berätta om denna satsning som gör det möjligt för oss att vidareutveckla våra ostar och möta en allt ökande efterfrågan på riktigt bra premium ostar, säger Gry Andersson Nordström, varumärkesansvarig på Falbygdens ost.

Invigs i samband med Ostens Dag 2018

Invigningen av det nya mognadslagret kommer att ske den 24 maj – i anslutning till Ostens Dag som infaller den 27 maj 2018. Ostens dag firas varje år sedan 2010, sedan Falbygdens ville uppmärksamma osten och sätta fokus på allt gott man kan använda ostar till samtidigt som man vill att vi svenskar ska prova på flera olika sorters ost.

– Ost är ett av världens äldsta livsmedel med en lång och anrik historia. Vi har funnits sedan år 1878, då Falbygdens var ett gårdsmejeri strax utanför Falköping där man började tillverka ost. Idag är Falbygdens ost specialiserade på långlagrad och förädlad hårdost och är även en av Sveriges främsta importörer av utländsk delikatess- och dessertost, och det tänker vi fortsätta med, fortsätter Gry Andersson Nordström.

Media inbjuds till invigningen den 24 maj kl 13:00, Energigatan 6 i Falköping.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76