Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Lästid
1 min
Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen
Publicerad
16 februari 2018
Kontakter:
Presskontakt

Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i våra mejerier som producerar ost i Sverige. Satsningen görs för att stärka den långsiktiga konkurrenskraften för den svenska osten.

Under 2017 investerade Arla 25 miljoner kronor i Östersunds mejeri för att där kunna starta tillverkning av den Jämtländska Hushållsosten. Då denna hushållsost blev en succé gjorde vi ytterligare en investering i början på 2018 för att dubblera produktionskapaciteten.

I Europa så har produktionen av ost ökat markant de senaste månaderna vilken fått till följd att priset på ost sjunker i Europa. Vi står inför en situation där priserna pressas även på den svenska marknaden.

– Vi är stolta över vår långa tradition av svensk osttillverkning av mycket hög kvalitet. Svenskarna älskar ost, inte minst den svenska osten. Men konkurrensen från omvärlden är hård och det är otroligt kul att kunna berätta om denna investering som gör det möjligt att vidareutveckla den svenska osten och uppfylla konsumenternas krav på högkvalitativ ost med fantastisk smak, säger Oscar Rosdahl Marknadsdirektör Arla.

Den svenska osten har unika mervärden och unika smaker. Dock behöver konkurrenskraften på den svenska osttillverkningen stärkas. Därför gör nu Arla en strategisk investering på våra ostmejerier.

– Vi ser en ökad efterfrågan på lokal och svensk ost. Arla investerar 100 miljoner kronor för att kunna producera mer svensk ost på ett mer kostnadseffektivt sätt för att möta konkurrensen från Europa, säger Patrik Hansson chef Arla Sverige.

Den största investeringen görs i Götene där vi investerar drygt 60 miljoner kronor i en ny förpackningslösning. Förra året investerade vi drygt 25 miljoner kronor i Kvibille för att bygga ut lagerytor för mognad av ädelostar. I år fortsätter vi investeringarna i Kvibille med 7 miljoner kronor. I Falbygdens ost investerar Arla i år 5 miljoner kronor också där för att bygga ut lager och mognadsanläggningar.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76