Arla lanserar Dofilus – en klassisk yoghurt för magen

Lästid
1 min
Dofilus
Publicerad
22 februari 2018
Kontakter:
Presskontakt

Arla lanserar nu Dofilus, en serie smakrika yoghurtprodukter som innehåller en unik kombination av tre bakteriestammar och dessutom är en naturlig källa till kalcium.

Stressmage, ballongmage eller känslig mage - många svenskar har besvär med magen som de inte får rätsida på. Nu återlanserar Arla Dofilus, en laktosfri yoghurt som med sina tre bakterier kan hjälpa till att hålla magen i balans.

Produkterna finns i naturell och blåbärssmak i förpackningar om 1000 g samt i yoghurtshot med blåbärssmak (4 x 125ml). Ett enkelt och gott sätt att få i sig viktiga näringsämnen som protein och kalcium tillsammans med en unik kombination av tre bakterier.

– Produkter för magen är något som vi har lång erfarenhet av och lite extra stolta är vi över vår egen patenterade bakteriestam F19. Varje mage är unik och vi vill värna om maghälsan med Dofilus, säger Maja Nordström, hälsospecialist på Arla.

Dofilus-serien innehåller tre tillsatta bakteriestammar, LA-5, BB12 och Arlas egen patenterade F19, som det finns höga halter av i produkterna. Produkterna, som alla är laktosfria, är dessutom en naturlig källa till kalcium samt berikade med vitamin D.

Produkterna finns i butik nu och rekommenderat cirkapris i butik är från 25,90 kr per förpackning.

För mer information, kontakta: Maja Nordström, hälsospecialist Arla Sverige

Tel nr via Arlas pressjour: 070 – 894 43 42

E-post : maja.nordstroem@arlafoods.com

För högupplösta bilder, kontakta:

Filippa Lundqvist, presskontakt Prat PR

Tel nr: 073 – 632 14 62

E-post: filippa.lundqvist@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76