Castello lanserar sina första cheddarostar

Lästid
1 min
Castello Cheddar Mature
Publicerad
10 oktober 2018

För att bredda sitt sortiment och möta en allt större efterfrågan på vällagrad hårdost lanserar Castello nu två nya cheddarostar – Castello Cheddar Mature och Castello Cheddar Extra Mature.

Castello har sett en tydlig trend och ett beteende hos ostälskare att fråga efter riktigt vällagrade hårdostar, och ville såklart tillfredsställa deras önskemål.

– Våra ostmästare i England har tagit fram två härligt smuliga ostar med goda smaktoner av knäck och mörk choklad. Vi är oerhört stolta över vårt senaste tillskott till Castello-familjen, säger Gry Andersson Nordström, Brand Manager för Castello.

Castello Cheddar Mature

Mature Ceddar lagras i 12 månader och är en härlig ost med viss sötma och trevlig sälta. Harmoniska smaker, en fast konsistens och en trevligt torr finish är resultatet av en försiktig och noggrann mognadsprocess. Passar perfekt till ostbrickan men även i matlagning. Pastarätter, omeletter, på en bit färskt bröd eller med en sötsyrlig chutney.

Castello Cheddar Extra Mature

Extra Mature Cheddar är handgjord av våra ostmästare i England och lagrad i minst 17 månader. Det är en härligt sofistikerad ost med viss sötma, trevlig sälta och en extra smulig textur. Passar perfekt till ostbrickan och även i matlagning. Pastarätter, omeletter, med en god marmelad eller varför inte med lite rostade nötter?