Älskade Ost lanserar webbshop

Lästid
1 min
Älskade Ost lanserar webbshop
Publicerad
22 november 2018

Sugen på en ostprovning ni i höstmörkret? Eller kanske en riktigt härlig ostbricka till jul? Vilken tur – nu lanserar nämligen Älskade Ost en egen webbshop, där du kan köpa färdiga ostprovningar och ostar som kan vara lite svårare att få tag på i butik.

Sverige är ett av världens mest ostälskande länder. Därför lanserar Älskade Ost nu en webbshop där ostentusiaster, eller de som vill bli ostentusiaster, kan beställa hem färdiga ostprovningar att avnjuta med släkt och vänner.

– Vi älskar ost, och vill göra riktigt bra ostar tillgängliga även för de som kanske inte har ett enormt utbud nära hemmet, säger Malin Hammarström, ansvarig för dessertost på Arla. Vår webbshop erbjuder goda ostar för den som redan kan ost, men också en perfekt möjlighet att hitta en ny favorit för den nyblivna ostfantasten.

Genom att erbjuda färdiga ostprovningar hoppas Älskade Ost kunna bredda människors kunskap om, och intresse för ost och hur man uppskattar de finare nyanserna hos olika ostar.

Ostprovningarna kommer i tre olika varianter – den klassiska provningen, svenska ostar och utländsk hårdost. De är framtagna av Älskade Osts egna fromager, Frida Ewertsson, som förklarar:

– Vi valde tre olika provningar för att erbjuda en rolig bredd och flera olika smakupplevelser. Den klassiska provningen är för den som vill äta sig igenom de lite mer traditionella, klassiska ostarna; den utländska hårdosten för att det är en stark och spännande ostklass som hela tiden ökar i popularitet i Sverige. Men all rätt! Och såklart den svenska då det är inte är så många som tänker på att vår goda svenska ost gör sig minst lika bra om ibland inte bättre på ostbricka än på smörgåsen.

Utöver ostprovningarna kommer Älskade Ost även att sälja två julpaket. Det ena med en hel Ösarps Cheddar, och det andra med de klassiska ostarna Kvibille Ädel och en hel Kvibille Cheddar.

– De klassiska ostarna kan vara svåra att få tag i under julperioden, då det är många som vill äta under julhelgen. Särskilt hela cheddarostar kan vara knepiga att hitta. Men inte längre, avslutar Malin Hammarström.

Klicka här för att komma till webbshopen