Povl Krogsgaard går i pension – ny ansvarig för Supply Chain blir Sami Naffakh

Lästid
2 min
Povl Krogsgaard går i pension – ny ansvarig för Supply Chain blir Sami Naffakh
Publicerad
11 september 2017
Kontakter:
Presskontakt

Povl Krogsgaard, vice vd, medlem i direktionen och ansvarig för Supply Chain, går i pension efter 30 år i Arla. Han slutar den 31 december. Sami Naffakh tar över som ansvarig för Supply Chain. Sami Naffakh kommer från The Estée Lauder Companies, där han är Senior Vice President och ansvarig för Supply Chain i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA).

Povl Krogsgaard har arbetat i Arla under en period av stor tillväxt och förändring. Företaget har utvecklats från ett svensk-danskt mejeriföretag med en mindre internationell räckvidd till ett kooperativ med ägare i sju europeiska länder, en global Supply Chain-organisation och en årsomsättning på över 10 miljarder euro. Povl Krogsgaard började i danska MD Foods 1987 och när MD Foods och Arla fusionerade 2000 blev han medlem i företagsledningen, och utsågs 2004 till vice vd.

Arlas ordförande Åke Hantoft: "På styrelsens vägnar tackar Arlabönderna och Povls många kollegor runt om i världen för allt han har gjort för företaget. Arla har förändrats mycket under åren som gått och han har varit en av de viktigaste personerna när det gäller att utforma och leverera den förändringen, med syfte att skapa ett starkt företag och att fortsätta växa. Hans engagemang och djupa kunskap om vårt företag och vår bransch har varit av otroligt stort värde. Vi önskar honom lycka till nu när han blir pensionär. "

Arlas koncernchef Peder Tuborgh:

"Povl har varit en förstklassig ledare, ett mycket stort stöd till mig. Han lämnar ett enastående arv eftersom han har varit med och byggt ett av den globala mejeribranschens mest avancerade och hållbara mejeriföretag och en Supply chain som har bidragit till att ta fram innovativa och banbrytande produkter och arbetssätt till konsumenter, kunder och bönder. Han har utvecklat och varit en mentor för många fantastiska ledare och har också bidragit till utvecklingen av mejeribranschen generellt."

Sami Naffakh kommer till Arla i januari 2018 och får titeln Executive Vice President Han har haft en framgångsrik karriär med ledande roller inom Danone Early Life Nutrition, Reckitt Benkiser och Unilever innan Estée Lauder Companies som han började arbeta på 2014. Han har stor erfarenhet av globalt arbete efter att ha lett Supply Chain-verksamheter i Afrika (EMEA), Asien och Stillahavsområdet, samt av nationella roller i Storbritannien, Spanien och Algeriet samt av ledande stora förändringsprojekt. Sami Naffakh är från Frankrike och har en Master i Industriteknik från Ecole des Hautes Industrielles i Lille. Han är gift och har tre barn.

Peder Tuborgh om utnämningen:

"Sami har en dokumenterad global ledarskapsförmåga och har en stark förståelse för både konsumenter och de stora trenderna och utmaningarna som påverkar våra kunder. Det är avgörande för att kunna leverera vår strategi Good Growth 2020. Jag ser väldigt mycket fram mot att ha honom i koncernledningen när vi fortsätter att bygga starka varumärken och arbeta nära våra kunder för att skapa både produkter och produktionsutveckling för att driva tillväxten av den globala mejerimarknaden.”

Som ett resultat av Arlas framgångsrika omorganisation förra året, vilken inkluderade förändringar i koncernledningen (EMT), för att stötta tillväxten inom varumärkesprodukter och internationella marknader, har Arlas styrelse beslutat att inte utse en ny vice vd eller direktionsmedlem. Det innebär att EMT är den högsta ledningsgruppen, under ledning av koncernchef Peder Tuborgh

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76