Ny pappersbägare halverar klimatpåverkan

Lästid
1 min
Ny pappersbägare halverar klimatpåverkan
Publicerad
31 augusti 2017
Kontakter:
Presskontakt

Arla Köket Crème fraiche i formatet 2 deciliter får en ny pappersbägare samtidigt som aluminiumfoliet byts ut mot plastförstärkt papper. Den nya bägaren består till största delen av förnybar råvara och minskar klimatpåverkan med 50 %, jämfört med den tidigare förpackningen.

Att minska växthusgasutsläppen från mejeri, transport och förpackningar är en del av Arlas miljöstrategi. De förpackningssatsningar Arla Sverige gjort de senaste fem åren har minskat utsläppen av växthusgaser med 2 060 ton CO2.

– Vårt mål är att alla våra förpackningar ska bli återvinningsbara samtidigt som vi vill minska vårt avtryck på miljön. Därför är vi mycket stolta över vår nya Crème fraiche-bägare där vi har ökat andelen förnybara material och tagit bort all aluminium, vilket minskar klimatpåverkan med drygt 50 %, säger Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla.

Pappersbägaren och toppfolien består till största delen av förnybar och återvinningsbar pappersfiber och sorteras som pappersförpackning. Locket består till största delen av återvunnen PET-plast och sorteras precis som tidigare som plastförpackning.

– Genom att välja vår nya pappersbägare kan konsumenter känna sig trygga i att de gör ett gott val i dubbel bemärkelse: smakupplevelsen är stor och miljöpåverkan liten, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

Samtliga bägare på Arla Köket Crème fraiche 2 dl kommer att bytas ut under veckorna 33-40. Rekommenderat cirkapris är precis som tidigare mellan 11-15 kr, beroende på om det är en smaksatt eller naturell variant.

För mer information kontakta:

Anna-Karin Modin Edman, hållbarhetschef på Arla
Tel: 072-968 70 65

Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket
Tel: 070-689 54 40
E-post: elisabeth.hedenljung@arlafoods.com

För produktprov och högupplösta bilder, kontakta:

Elin Christoffersson, Presskontakt Prat PR
Tel: 0708-898 421
E-post: elin.christoffersson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76