Nu blir det enklare att äta mer grönt: Arla Köket® lanserar fräsch grönsaksyoghurt

Lästid
2 min
Nu blir det enklare att äta mer grönt: Arla Köket® lanserar fräsch grönsaksyoghurt
Publicerad
07 september 2017
Kontakter:
Presskontakt

Allt fler vill äta mer grönt men ibland är det svårt att hitta inspirationen eller få tiden att räcka till. Nu lanseras Arla Köket grönsaksyoghurt som ett nytt och spännande alternativ till gräddfil och crème fraiche. Grönsaksyoghurten som innehåller turkisk yoghurt och grönsakspuré kommer i tre fräscha smaker.

Grönsakstrenden växer så det knakar. Hälften av svenskarna äter mer grönsaker idag än för fem år sedan och lika många tror att de kommer att äta ännu mer grönsaker om ytterligare fem år.* Men i en stressig vardag är det lätt att glömma bort hur enkelt det kan vara att få in mer grönt i maten.

Arla Köket grönsaksyoghurt innehåller turkisk yoghurt och en smakrik puré av grönsaker som ger smak, fräschör och fyllighet. Den är lika god att använda som tillbehör i sallader, soppor och grytor som till dipp eller dressing. Yoghurten kommer i smakerna grön ärtpesto, gul tomat & schalottenlök samt röd paprika & anchochili och innehåller bara naturliga råvaror.

– Arla Köket grönsaksyoghurt förenklar matlagningen för den som vill äta mer grönt. Rör ner den i en ljummen potatis- eller pastasallad, toppa dina tacos eller använd den som grönsaksdipp, säger Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket.

Nu behöver föräldrar inte gömma grönsaker i maten längre
Grönsaker hamnar sällan på topplistan över barnens favoritmat och många föräldrar har idag svårt att få sina barn att äta grönt. Hela 40 % av föräldrar med barn mellan 5-8 år säger att de har svårt att få i sina barn grönsaker. Därför tar var tredje (32 %) av landets föräldrar ofta till det klassiska knepet att gömma grönsaker i maten, till exempel genom att mixa grönsaker i smoothien.

– Vi på Arla strävar efter att erbjuda goda produkter med hög kvalitet för hela familjen. Med vår nya grönsaksyoghurt hoppas vi kunna inspirera och göra det enklare för alla att äta mer grönt både till vardags men även till helgmys, säger Elisabeth Hedenljung.

Grönsaksyoghurt röd paprika & anchochili med kryddig paprika har en härligt rökig smak och passar särskilt bra till tacos, korv, mustiga soppor eller som grönsaks- och chipsdipp.

Grönsaksyoghurt gul tomat & schalottenlökhar en mild och söt tomatsmak som passar utmärkt som dressing på matiga sallader eller som sås till ugnsbakad lax.Grönsaksyoghurt grön ärtpestomed smak av vitlök, basilika och gröna ärtor passar perfekt i en krämig pasta- eller potatissallad eller som dipp till grönsaksstavar.

Arla Kökets grönsaksyoghurt finns i butik vecka 37 och säljs i en unik pappersförpackning som har 50 % lägre klimatpåverkan än en plastförpackning av samma storlek, 2 dl. Grönsaksyoghurten har en fetthalt på mellan 7-8 %. Rekommenderat cirkapris är 15-16 kr.

* Källa: Schibsted/Inizios på uppdrag av Svenska Dagbladet, https://www.svd.se/del-3-var-tredje- tanker-ata-mindre-kott

**Om undersökningen:**Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 8-16 augusti 2017 har sammanlagt 500 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige som är förälder till minst ett barn 0-8 år. Data vägdes utifrån kriterierna kön, ålder och region mot bakgrund av en modell från Statistiska Centralbyrån, så att resultatet är representativt för befolkningen i förhållande till det totala antalet personer som har deltagit i undersökningen.

För mer information kontakta:
Elisabeth Hedenljung, varumärkesansvarig på Arla Köket
Tel: 070-689 54 40
E-post: elisabeth.hedenljung@arlafoods.com

För information om undersökningen, produktprov och högupplösta bilder, kontakta:
Matilda Danielsson, Presskontakt Prat PR
Tel: 073-646 30 95
E-post: matilda.danielsson@prat.se

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76