Nu är finalisterna i Kladdkakeracet utsedda

Lästid
1 min
Nu är finalisterna i Kladdkakeracet utsedda
Publicerad
29 september 2017
Kontakter:
Presskontakt

**Kladdkakspaj** och *Glutenfri havrekladdkaka med dulce de leche* finns bland bidragen i årets upplaga av Kladdkakeracet, Arlas tävling för att hitta Sveriges godaste kladdkaka. Hela 90 bidrag slogs om de sex finalplatserna i tävlingen som avgörs den 14 oktober under Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

Kladdkaka är ett av de mest omtyckta bakverken i Sverige och det mest eftersökta receptet på arla.se. Kladdkakeracet vänder sig till barn och unga mellan 10 och 14 år för att sprida bakglädje och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept. I årets upplaga har 90 recept skickats in.

Finalisterna har valts ut bland 15 semifinalister och kommer från hela landet. Bland recepten finns bland annat en Morotskladdkaka och en Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch.

– De inskickade tävlingsbidragen håller en otroligt hög nivå. Förra året såg vi en stark godistrend bland bidragen. I år är trenden snarare att kombinera kladdkakan med andra goda bakverk som t ex smulpaj, morotskaka och tosca. Det märks tydligt att kladdkaka är ett bakverk som inspirerar till kreativitet i köket, säger Ulrica Karlsson, projektledare för Kladdkakeracet.

Den stora finalen äger rum på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö där finalisterna bakar sina kladdkakor live inför publik. Kladdkakeracet är uppdelat i två
30-minutersomgångar med tre deltagare i respektive omgång. En jury bestående av bland annat representanter från Arla och Bak- & Chokladfestivalen, samt förra årets vinnare av Kladdkakeracet, Miranda Westerlind, bedömer de olika tävlande bidragen.

Vinnaren av Kladdkakeracet kommer att få en plats i juryn under nästa års tävling. Samtliga finalrecept blir publicerade på arla.se och dessutom får finalisterna boken Lyckas med choklad av Magnus Johansson, ett diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Bak- & Chokladfestivalrock, förkläde och mössa.

Följande finalister tävlar i Kladdkakeracet 2017:

  • Majken Esse, 11 år från Glumslöv i Skåne
    *Tävlingsbidrag:*Kardemummakladdkaka med blåbär och frötosca.

  • Tora Nåvall och Ian Nåvall, 14 år och 10 från Norrköping i Östergötland
    *Tävlingsbidrag:*Kladdkaka med chokladbitar och smulpajscrunch.

  • Lovisa Sigfridsson, 14 år från Stockholm
    Tävlingsbidrag: Kladdkakspaj

  • Amanda Persson, 12 år från Malmö i Skåne
    *Tävlingsbidrag:*Morotskladdkaka

  • Ellanore Rollvén, 13 år från Bromma i Stockholms län
    *Tävlingsbidrag:*Glutenfri kladdkaka med dulce de leche.

  • Smilla Ahlqvist, 13 år från Enköping i Uppland
    *Tävlingsbidrag:*Kladdkaka med hallon, marshmallows och salted caramel.

För mer information om Kladdkakeracet besök:
http://www.arla.se/kladdkakeracet

För mer information kontakta:
Ulrica Karlsson, Projektledare Kladdkakeracet på Arla
Tel: 073-629 84 88
E-post: ulrica.karlsson@arlafoods.com

För praktiska frågor, högupplösta bilder etc. kontakta:
Filippa Lundqvist, Presskontakt Prat PR
Tel: 070-029 83 93
E-post: filippa.lundqvist@prat.se

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727