Investering i Kvibille ökar kapaciteten av ädelosttillverkning

Lästid
1 min
Publicerad
14 februari 2017
Kontakter:
Presskontakt

På Kvibille mejeri används hantverksmässiga tillverkningsmetoder i osttillverkningen. De senaste åren har efterfrågan på lagrad ädelost varit större än vad mejeriet kunna leverera. Under 2017 kommer 15 miljoner kronor att investeras för att öka kapaciteten.

  • Den hantverksmässiga tillverkningen av ädelost kräver stora ytor för mogning och för lag-ring. Med denna investering kommer vi att kunna öka produktionen av ädelost med 30 pro-cent. Dessutom får vi möjlighet att presentera nya spännande produkter, säger Kvibilles mejerichef Thelma Banzon.

  • Arla investerar under år 2017 cirka 360 miljoner kronor runt om i Sverige. Investeringarna sker i mejerier och andra produktionsanläggningar som ofta ligger ofta i mindre samhällen. Investeringen i Kvibille är en av de satsningar som Arla gör för att utveckla och säkra verk-samheten i Sverige, säger Arla Sveriges vd Patrik Hansson

Kvibille mejeriet grundades 1916. Tillverkningen av cheddarost startade 1928 och ädelosttillverk-ningen år 1932. Samma hantverksmässiga tillverkningsmetod och recept används fortfarande.

  • Med denna investering tar vi den Halländska ostpassionen in i nästa generation, avslutar Arlas vd Patrik Hansson.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76