Byter stad mot landsbygd med Gotlandsstipendiet

Lästid
1 min
Byter stad mot landsbygd med Gotlandsstipendiet
Publicerad
03 oktober 2017
Kontakter:
Presskontakt

Nu går flyttlasset till Gotland för Emelie och Andrée, som är de lyckliga mottagarna av Arlas Gotlandsstipendium. Arla introducerade **Gotlandsstipendiet**för att hjälpa gotlänningarna att bli fler och ge en möjlighet för ett par att starta ett nytt liv på Gotland.

Över 100 par sökte Gotlandsstipendiet och det är det nygifta paret Emelie och Andrée Victorin som nu kommer få chansen att testa ölivet på Gotland under hösten 2017. Gotland har i dag drygt 58 000 invånare, men vill öka sin fasta året runt-befolkning.

– Vår dröm är att flytta till ett hus på landet! Vi är förälskade i Gotland och alla dess gårdsbutiker, små byar, landskap och att det är så nära till all vacker natur, säger Emelie Victorin.

– Vi ser verkligen fram emot vår fortsatta vistelse på Gotland och vi drömmer också om att få öppna en gårdsbutik i framtiden, säger Andrée Victorin.

Emelie är 28 år och jobbar som IT-konsult och Andrée är 32 år och är kock. Matintresset är stort hos dem båda, de älskar att laga mat och är måna om att konsumera närodlat och hållbart.

En före detta stockholmare som bytte storstaden mot livet som bonde på Gotland är Arlabonden Jessica Hermansson. Enligt Jessica kan Emelie och Andrée se fram emot en lugnare tillvaro och högre livskvalitet på Gotland.

– Ju fler vi är desto roligare blir det! Jag ser fram emot att få träffa Emelie och Andrée. Gotland är fantastiskt och här finns ett rikt föreningsliv, tveka inte att engagera er! Det var så jag lärde känna mina vänner här på Gotland, säger Jessica Hermansson.

Fakta om Gotlandsstipendiet
Gotlandsstipendiet är ett initiativ som gör det möjligt för ett par att flytta till Gotland och bo i ett hus på ön kostnadsfritt under perioden september till december 2017. Bakgrunden till initiativet är att Gotland önskar öka sin fasta året runt-befolkning. Genom Gotlandsstipendiet vill Arla hjälpa gotlänningarna att nå visionen om att bli 65 000 invånare på ön år 2025. Läs mer här. Se också filmen med Arlabonden Jessica från Gotland här och vinnarparets hälsning här.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76