Arla lanserar mjölk från Jämtland

Lästid
1 min
Arla lanserar mjölk från Jämtland
Publicerad
16 mars 2017
Kontakter:
Presskontakt

Intresset för lokalproducerade mejeriprodukter ökar. För att möta den ökade efterfrågan lanserar Arla nu Arla Ko® Jämtlandsmjölk. Den nya förpackningen ska göra det tydligt att mjölken kommer enbart från Jämtlands lokala Arlagårdar.

Med en helt ny förpackningsdesign ska nu Arla lyfta den jämtländska mjölken och de 92 lokala Arlabönderna i länet som producerar den.

  • Vi är väldigt stolta som Arlabönder i Jämtland och med den här satsningen vill vi synliggöra vår närvaro. Vi vill ta vara på det ökade intresset för lokalproducerat och den starka mattradition som finns i Jämtland och visa konsumenterna att den mjölk de köper faktiskt kommer från lokala Arlagårdar och mjölkföretagare, säger Håkan Nilsson, kretsordförande för Arla i Jämtland.

Lanseringen av den nya förpackningen är en del av en större satsning för Arla att öka sin närvaro i länet. Nyligen meddelade Arla att företaget kommer börja producera hushållsost gjord på mjölk från lokala Arlagårdar i Jämtland på mejeriet i Östersund.

  • Den nya förpackningen för Arla Ko® Jämtlandsmjölk kommer att vara inspirerad av lokala jämtländska landmärken. Även mjölkbaksidorna kommer att få en tydlig Jämtlandsprägel, säger Kajsa Hasselqvist, ansvarig för lanseringen hos Arla.

Arla Ko® Jämtlandsmjölk kommer att finnas i butiker i Jämtland från och med juni. Produkterna som kommer att omfattas av den nya förpackningen är standardmjölk i 1 liter och 1,5 liter, mellanmjölk i 1 liter och 1,5 liter samt lättmjölk i enlitersförpackning. Arlas Jämtlandsmjölk kommer att ha samma pris till butik som vanlig Arlamjölk.

Fakta om Arlas mejerier i norra Sverige
Sundsvalls mejeri byggdes 1948. På mejeriet tillverkas mjölk, fil och grädde. Sundsvalls mejeri har cirka 85 medarbetare. Mjölkinvägningen på mejeriet är drygt 40 miljoner kg varje år. Östersunds mejeri byggdes 1956. På mejeriet tillverkas mjölkpulver och ost. Mejeriet har ca. 70 medarbetare. Av alla 120 verksamma mjölkbönder i Jämtland är 92 Arlabönder.

Vill du veta mer, vänligen kontakta:
Arlas pressjour: tel 070 884 42 90
Håkan Nilsson, kretsordförande för Arla i Jämtland: tel 070 322 82 14

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76