Pressmeddelanden

Arla återkallar 10 liters mjölkförpackningar pga möjlig inblandning av disklösning

Modules.WebCore.Models.ViewModels.Layout.MultilineHeadingViewModel

Vid produktionen av 10 liters mjölkförpackningar som levererats till storhushåll så kan ett begränsat antal paket fått en inblandning av disklösning. Ingen annan mjölk eller andra produkter från Arla har påverkats.

För Arla är produktsäkerheten av högsta prioritet och vi återkallar:

  • Arla Mellanmjölk 1,5% 10 liters bag-in-box, art nr 4228, bäst före 19 september 2017
  • Arla Standardmjölk 3,0% 10 liters bag-in-box, art nr 1008, bäst före 19 september 2017

Återkallelsen gäller 859 förpackningar och de är distribuerade i mellersta Sverige – med gränserna Gävle i norr, Bråviken i söder och Värmland i väster.

Mjölk med inblandning av disklösning har avvikande lukt och smak. Den som känner obehag efter förtäring uppmanas att kontakta sjukvården.

Kunder som fått leverans av dessa produkter ombeds att omgående ta bort dem från sin servering samt reklamera hos sin leverantör. 

Arla Foods är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av 11.200 mjölkbönder från Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Foods är en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med ett brett sortiment av mejeriprodukter av högsta kvalitet. Arla är också världens största producent av ekologiska mejeriprodukter.

Presskontakt

Erik Bratthall
Primär

Erik BratthallPresschef Arla Sverige