Adoptera ditt eget bi i nytt spel från Arla

Lästid
1 min
Publicerad
29 mars 2017
Kontakter:
Presskontakt

Nu släpps Bondens bikupa, spelet där alla som vill får adoptera ett bi som sedan får ett hem på en av Arlas ekologiska gårdar. Med spelet vill Arla få fler att förstå kopplingen mellan ekologisk mjölk och biologisk mångfald.

Ungefär en tredjedel av maten vi äter är beroende av att det finns insekter som pollinerar växter. Men tyvärr blir vissa pollinerande insekter som bin mindre vanliga. För att uppmärksamma biets betydelse för biologisk mångfald och få fler att engagera sig låter Arla alla som vill gratis adoptera ett bi i spelet Bondens Bikupa. Det adopterade biet får ett hem på en riktig ekologisk Arlagård.

  • Spelet inleds med att man adopterar ett bi som man sedan ska hjälpa hitta fram till bondens bikupa. Syftet är att spelaren på ett roligt sätt ska få förstå kopplingen mellan ekologisk mjölk och biologisk mångfald, säger Ann Freudenthal, ansvarig för Arla brand & eko på Arla.

Pollinerare som bin behövs för att få skörd i frö-, frukt- och grönsaksodling. Genom det nya spelet hoppas Arla att fler ska förstå vikten av pollinerande insekter och samspelet på de ekologiska Arlagårdarna bättre.

  • Ekogårdarnas varierade växtföljder och brukningsmetoder utan bekämpningsmedel är särskilt gynnsamma för biologisk mångfald på och runt gården. Ekogårdarna odlar det mesta av fodret på den egna gården och korna betar extra mycket, vilket gör att det finns goda förutsättningar för bin och andra pollinerare att hitta mat från olika växter under året. Det är ett fantastiskt samspel och du kan som konsument göra skillnad genom att välja svensk ekomjölk, säger Anna-Karin Modin-Edman, miljöexpert på Arla.

arla.se/ekoeffekten finns spelet tillgängligt och där har Arla samlat information om hur ekologisk mjölk gynnar den biologiska mångfalden.

Vill du veta mer, vänligen kontakta:
Arlas pressjour, tel 070-884 42 90
Ann Freudenthal, ansvarig för eko på Arla, tel 070-689 58 48
Anna-Karin Modin-Edman, miljöexpert, tel 072-968 70 65

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76