Patrik Hansson ny vd för Arla Sverige

Lästid
2 min
Patrik Hansson
Publicerad
15 september 2016
Kontakter:
Presskontakt

Den 1 november 2016 blir Patrik Hansson ny vd för Arlas svenska verksamhet. Han kommer närmast från en position som ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien och tar över efter Henri de Sauvage, som tidigare meddelat att han kommer lämna Arla.

I början av 2016 meddelade Henri de Sauvage att han kommer att lämna Arla mot slutet av året och en process inleddes för att hitta hans efterträdare. Henri kommer dock att fortsätta jobba för Arla som extern strategisk rådgivare.

– Henri har gjort ett utmärkt jobb för Arla på marknaderna i Sverige, Danmark och Finland, samt på koncernnivå. Jag hade gärna velat behålla honom i hans nuvarande roll, men Henri har själv valt att gå vidare. Därför är jag extra glad över att han vill fortsätta jobba med Arla på konsultbasis och bidra till att vidareutveckla vår Foodservice-verksamhet i Europa, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

Skicklig Arlaledare tar över i Sverige

Arla Sveriges tillträdande vd Patrik Hansson har en gedigen förståelse för den svenska marknaden och kan Arlas styrkor och utmaningar. Han kom till Arla 2011, som ansvarig för ost, smör och fruktdrycker i Sverige. Innan dess hade han nära 20 års erfarenhet av marknad, försäljning och finans inom internationella snabbrörliga konsumentvaruföretag. År 2015 utsågs Patrik till ansvarig för Arlas verksamhet i Sydostasien (SEA), som under hans ledarskap har blivit en av Arlas snabbast växande internationella marknader.

– Jag är mycket glad över att återvända till Sverige för att leda och utveckla Arla, men också för att vara med och skapa långsiktiga förutsättningar för lönsam mjölkproduktion i Sverige. Arla är ett fantastiskt företag som jag tror har en särskild plats i svenskarnas hjärtan. Jag är övertygad om att våra naturliga och hälsosamma produkter, tillsammans med den kooperativa modellen, är ett vinnande koncept med dagens och morgondagens konsumenter, säger Patrik Hansson.

Peter Giørtz-Carlsen, Executive Vice President och ansvarig för Arlas europeiska verksamhet, välkomnar Patrik i hans nya roll.

– Patrik är en mycket kompetent ledare och skicklig marknadsförare. Jag är övertygad om att han kommer att skapa engagemang och entusiasm i Arlas svenska team kring utvecklingen av våra populära varumärken och vår verksamhet på den viktiga svenska marknaden. Han har visat starka resultat i sin karriär inom Arla, liksom i sitt ledarskap. Jag vet att han är fast besluten att uppfylla kundernas och konsumenternas behov, och att han kommer göra allt han kan för att överträffa våra ägares högt ställda krav på kommersiell framgång, säger Peter Giørtz-Carlsen.

Henri de Sauvage kommer att fortsätta som strategisk rådgivare till Arlas europeiska organisation och hjälpa till med att utveckla den europeiska Foodservice-verksamheten. Peter Giørtz-Carlsen ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans med Henri och dra nytta av hans kompetens inom Foodservice-sektorn.

För att säkerställa en smidig överlämning till Patrik kommer Henri att finnas tillgänglig till den 1 december 2016. Då formaliseras även att Reijo Kiskola, ansvarig för Arlas finska verksamhet, och Jakob Bernhard Knudsen, ansvarig för Arlas danska verksamhet, kommer att rapportera direkt till Peter Giørtz-Carlsen i stället för som tidigare till Sverigechefen.

Processen för att hitta en efterträdare till Patrik Hansson i Sydostasien har påbörjats.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76