Nu är finalisterna i Kladdkakeracet utsedda

Lästid
2 min
Nu är finalisterna i Kladdkakeracet utsedda
Publicerad
26 september 2016
Kontakter:
Presskontakt

*Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma *och Kladdkaka med kaffe och chokladganache finns bland bidragen i årets upplaga av Kladdkakeracet, Arlas tävling för att hitta Sveriges godaste kladdkaka. Hela 150 bidrag slogs om de sex finalplatserna i tävlingen som avgörs den 8 oktober under Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

Kladdkaka är ett av de mest omtyckta bakverken i Sverige och det mest eftersökta receptet på arla.se. Kladdkakeracet vänder sig till barn och unga mellan 10 och 14 år för att sprida bakglädje och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept. I årets upplaga har hela 150 recept skickats in.

Finalisterna har valts ut bland 20 semifinalister och kommer från hela landet. Bland recepten finns bland annat en Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt och en Kladdkaka med banan och dulce de leche.

– Det har aldrig varit så svårt att utse finalister som i år. De inskickade tävlingsbidragen håller en otroligt hög nivå och bjuder på många spännande smakkombinationer. Det märks tydligt att kladdkaka är ett bakverk som inspirerar till kreativitet i köket, säger Gry Andersson Nordström, projektledare för Kladdkakeracet.

Den stora finalen äger rum på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö där finalisterna bakar sina kladdkakor live inför publik. Kladdkakeracet är uppdelat i två 30-minutersomgångar med tre deltagare i respektive omgång. En jury bestående av bland annat representanter från Arla och Bak-och Chokladfestivalen, samt förra årets vinnare av Kladdkakeracet Zack Aujalay, bedömer de olika tävlande bidragen.

Vinnaren av Kladdkakeracet kommer att få en spännande dag hos Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm och en plats i juryn under nästa års tävling. Samtliga finalrecept blir publicerade på arla.se och dessutom får finalisterna boken Lyckas med choklad av Magnus Johansson, ett diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Bak- & Chokladfestivalrock, förkläde och mössa.

Följande finalister tävlar i Kladdkakeracet 2016:

  • Evelina och Emanuel Carlsson, 10 år från Osby i Skåne
    *Tävlingsbidrag:*Kladdkaka med banan och dulce de leche.

  • Linnea Andrae, 14 år från Tyresö i Stockholm
    *Tävlingsbidrag:*Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma.

  • Linus Brusberg, 11 år från Habo i Västergötland
    Tävlingsbidrag: Kladdkaka med kaffe och chokladganache.

  • Linus Lövgren, 12 år från Gävle i Gästrikland
    *Tävlingsbidrag:*Glutenfri kladdkaka med ingefära och vit choklad.

  • Miranda Westerlind, 13 år från Uppsala i Uppland
    *Tävlingsbidrag:*Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt.

  • Thelma Mangbäck, fyller 12 år den 23 september, från Rönnäng i Bohuslän
    Tävlingsbidrag: Kladdkaka med daim och kola.

För mer information om Kladdkakeracet besök:

http://www.arla.se/kladdkakeracet

För mer information kontakta:

Gry Andersson Nordström, Projektledare Kladdkakeracet på Arla
Tel: 08-789 51 01
E-post: gry.andersson.nordstroem@arlafoods.com

För praktiska frågor, högupplösta bilder etc. kontakta:

Matilda Danielsson, Presskontakt Prat PR
Tel: 073-646 30 95
E-post: matilda.danielsson@prat.se

Presskontakt

Erik Bratthall
Erik Bratthall Presschef Arla Sverige erik.bratthall@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 070-89 44 342
Sandra Eriksson
Sandra Eriksson Pressekreterare Arla Sverige sandra.eriksson@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 073-53 36 727