Dags att tävla om matbranschens Oscar: Arla Guldko 2017 lyfter den offentliga måltiden

Lästid
1 min
Dags för Arla Guldko 2017
Publicerad
10 november 2016
Kontakter:
Presskontakt

Nu kan alla som satsar på matglädje i förskola, skola och för seniorer anmäla sig till Arla Guldko 2017, tävlingen som premierar ambitiösa kök och verksamheter. Det här är sjuttonde gången som tävlingen genomförs. Vinnarna koras vid den stora finalen den 4 maj 2017.

Sedan starten år 2000 har Arla Guldko hela tiden utvecklats. Den här gången är fokus på den offentliga måltiden, som berör såväl unga som äldre i samhället. Tävlingens tre kategorier är Bästa Matglädjeförskola, Bästa Matglädjeskola samt Bästa Seniormatglädje. Engagemang, trivsel, hållbarhet och kvalitet är några av tävlingskriterierna. Att vara med och tävla är både roligt och utvecklande, något som skolkocken Gösta Rik kan intyg. Han arbetade tidigare på Fornuddens skola, Tyresö, som vann Bästa Matglädjeskola 2014.

  • Guldkon var en fantastisk resa. Ända från dagen vi anmälde oss till att vi faktiskt vann. Att tillsammans med eleverna få uppleva glädjen när vi nådde målet var otroligt häftigt. Så den som vill bli sporrad i att utvecklas och bli inspirerad i sitt arbete med maten, ska absolut satsa på att tävla, säger Gösta Rik, som idag är måltidsutvecklare i Håbo kommun.

I juryarbetet för Guldkon deltar några av Sveriges stjärnkockar; Tommy Myllymäki i förskolejuryn, Paul Svensson i juryn för skolkök och Christian Hellberg i juryn för seniorer. Dessutom finns tidigare vinnare, branschpersoner som arbetar med matinspiration samt representanter från bondeägda Arla med.

  • Många gör ett fantastiskt arbete som synliggörs genom tävlingen och som kan inspirera andra. Tävlingen kan även bli ett verktyg för den fortsatta utvecklingen av verksamheten, säger Paul Svensson, som varit med i Arla Guldko-juryn under flera år.

Juryarbetet sker i flera steg för att slutligen få fram tre finalister i varje kategori. Alla som går till final får besök av juryn som efter tävlingen återkommer med råd och tips. Vinnarna utses och koras vid den stora finalen i Stockholm den 4 maj 2017. Varje vinnare får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium på 25 000 kr och ett exklusivt diplom. Övriga tävlande i finalen får diplom och utbildningsbidrag.

Mer information om Arla Guldko och tävlingsanmälan finns på: www.arla.se/guldko.
Sista anmälningsdag är den 30 november.

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Larm, projektledare Arla Guldko, Sponsring & Event chef Arla Sverige
Tel. 070-689 54 91, 08-789 54 91 fredrik.larm@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76