Bli proffs i köket med Arla Köket syrad grädde

Lästid
1 min
Bli proffs i köket med Arla Köket syrad grädde
Publicerad
25 augusti 2016
Kontakter:
Presskontakt

Svenskarna fortsätter att experimentera i köket och en av tre ser matlagning som en hobby¹. Vecka 38 lanserar Arla Köket syrad grädde, en grädde som tillför syra för den perfekta smakbalansen. Jakten på den perfekta syran är nu ett minne blott!

Många matlagningsintresserade söker naturliga ingredienser som både förenklar matlagningen och höjer smaken. Då är Arla Köket syrad grädde en välkommen nyhet. Allt gott blir ännu godare – prova till exempel i en sås eller gryta där grädden lyfter smakerna och ger en fräschör i maträtten.

– Flera år av matlagningsundersökningar, otaliga timmar av receptläsning och samarbeten med några av Sveriges mest ansedda kockar och konditorer ligger bakom utvecklingen av syrad grädde. Resultatet är en mångsidig produkt som kommer att göra stor skillnad hemma i köken och samtidigt underlätta för proffsen, säger Sophia Inserte Roos, Produktutvecklare Arla Köket.

Syrad grädde är precis vad namnet beskriver: en grädde som har syrats med mjölksyrebakterier för en lätt syrlig smak. Den gör det enkelt att balansera smaken i maträtten.

– Det är syran som är hemligheten! Professionella matlagare vet att det är syra som behövs för att balansera smakerna för ett perfekt resultat. Med syrad grädde blir det enkelt att förvandla en god rätt till något riktigt speciellt, säger Elisabeth Hedenljung, Senior Brand Manager Arla Köket.

Syrad grädde finns i två varianter. Syrad grädde 30 % - en helt naturlig produkt som är kok- och vispbar och passar perfekt till helgens middagar och desserter, och Syrad grädde lätt 15 % som är kokbar och enkelt förhöjer upplevelsen på vardagens måltider. Produkterna är gjorda på grädde från svenska Arlagårdar.

Besök arla.se från vecka 38 för mer information, recept och tillagningsknep. De rekommenderade cirkapriserna² för Arla Köket syrad grädde är:

  • Arla Köket syrad grädde (30 %): 15 kr
  • Arla Köket syrad grädde lätt (15 %): 13,50 kr

För produktprov, recept och högupplösta bilder, kontakta:

Sara Emanuelsson, Presskontakt Prat PR
Tel: 070-791 71 76
E-post: sara.emanuelsson@prat.se

¹ Matlagning & hälsa i Sverige, Future Foundation, december - februari 2015.
² Endast rekommendationer. Butiken äger alltid rätten att själv sätta sina konsumentpriser.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76