Arla satsar på lokalproducerad mjölk från Gotland

Lästid
1 min
Arla satsar på lokalproducerad mjölk från Gotland
Publicerad
23 juni 2016
Kontakter:
Presskontakt

Allt fler svenskar vill veta var maten de äter kommer ifrån. Som ett svar på den ökade efterfrågan på tydligare ursprungsmärkning lanserar bondeägda Arla nu Arla Ko Gotlandsmjölk. Den nya förpackningen ska göra det tydligt att mjölken kommer från öns 180 lokala Arlagårdar.

Arla har en lång tradition på Gotland. Varje år levererar 180 gotländska Arlagårdar cirka 140 miljoner kg mjölk till Visby mejeri. Med hjälp av en ny förpackningsdesign ska Arla nu lyfta den gotländska mjölken och de lokala Arlabönderna som producerar den.

- Vi vill göra det ännu tydligare för alla som bor på och besöker Gotland att den mjölk de köper faktiskt kommer från lokala Arlagårdar. Vi är väldigt stolta över de gotländska Arlabönderna, mejeriet i Visby och vår historia här på ön, och det vill vi visa med satsningen på vår Gotlandsmjölk, säger Sten Schwalbe, ansvarig för Arlas mjölk-, fil- och yoghurtsortiment.

Den nya förpackningen för Arla Ko Gotlandsmjölk är tydligt inspirerad av lokala gotländska landmärken, bland annat de karakteristiska kalkstenshusen. Även mjölkbaksidorna har en tydlig Gotlandsprägel; i samarbete med Gutamålsgillet har Arla samlat fakta och historier om Gotland på gutamål eller forngutniska.

- Arla har en lång historia på Gotland och 1984 startade vi vårt nya mejeri i Visby. Vi som jobbar på mejeriet är väldigt glada och stolta över den här satsningen, och jag hoppas att den kan stärka Arlas redan starka band till den här fantastiska ön, säger Magnus Dahlblom, mejerichef på Visby mejeri.

Arlas Gotlandsmjölk kommer att finnas i butik på Gotland från vecka 26. Produkterna som kommer att omfattas av den nya förpackningen är lättmjölk, mellanmjölk, standardmjölk och ekologisk mellanmjölk i enlitersförpackning. Arlas Gotlandsmjölk kommer att ha samma pris till butik som vanlig Arlamjölk.

Om Visby mejeri
Visby mejeri har 55 medarbetare och producerar mjölk, grädde och mjölkpulver. Färskvarorna levereras lokalt till butiker och grossister på Gotland medan mjölkpulvret exporteras till hela världen. Mejeriet arbetar aktivt med miljöfrågor och man får 60% av sin energi från en lokal biogasanläggning. 2014 tilldelades mejeriet utmärkelsen "Gotlands bästa miljöföretag".

Vill du veta mer, vänligen kontakta:
Magnus Dahlblom, mejerichef Visby mejeri, tel +46 733 22 76 95
Sten Schwalbe, ansvarig för Arlas mjölk-, fil- och yoghurtsortiment, tel +46 70 422 50 00
Arlas pressjour, tel +46 70 884 42 90

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76