Arla samlar produktion av cottage cheese i Falkenberg

Lästid
1 min
Arla samlar produktion av cottage cheese i Falkenberg
Publicerad
23 augusti 2016
Kontakter:
Presskontakt

Bondeägda Arla samlar nu den skandinaviska produktionen av cottage cheese till mejeriet i Falkenberg. Syftet är att säkerställa bästa möjliga användning av företagets kapacitet, kompetens och produktkännedom. I Sverige säljer Arla cottage cheese under varumärket KESO®.

De senaste åren har Arla producerat cottage cheese på flera olika mejerier i Skandinavien, inklusive mejerierna i Skövde och Falkenberg samt Korsvej Mejeri i Danmark. 2014 överfördes produktionen i Skövde till Falkenberg, som samtidigt utsågs till Arlas kompetenscentrum för cottage cheese. För att säkra framtida kapacitet och kompetens inom cottage cheese flyttas nu även produktionen från Korsvej till mejeriet i Falkenberg.

- Arlas produktion av cottage cheese har en lång och stolt tradition i både Sverige och Danmark. Men vi har kommit till en punkt där vi har möjlighet att samla vår skandinaviska kapacitet och kompetens inom cottage cheese, och därmed försäkra oss om en så effektiv och lönsam produktion som möjligt. Därför väljer vi nu att flytta den sista delen av produktionen från Korsvej till Falkenberg, säger Jens Skovbo Ingvardsen, nordisk produktionsdirektör för Arla.

Överföringen av produktionen från Korsvej till Falkenberg påbörjas vecka 44 och beräknas vara slutförd vecka 50, varefter produktionen i Falkenberg kommer att uppgå till ca 19 500 ton/år. Medarbetarna vid de båda mejerierna har informerats. I Storbritannien producerar Arla årligen ca 12 000 ton cottage cheese.

- Arla har satsat på Falkenberg, med resultatet att vi nu är Europas största mejeri för cottage cheese. Att vi samlar den skandinaviska produktionen i Falkenberg är för mig ett kvitto på att vi har fantastiskt duktiga medarbetare, och vi ser alla fram emot att fortsätta utveckla mejeriet och producera cottage cheese för den europeiska marknaden, säger Owe Jarlö, mejerichef i Falkenberg.

Fakta om mejeriet i Falkenberg

  • Antal medarbetare på mejeriet: 98
  • Mjölkinvägning: 105 000 ton/år (all mjölk från svenska gårdar)
  • Produktion: 19 500 ton/år (från och med vecka 50), varav ca 50% exporteras.
  • Mejeriet tillverkar omkring 60 olika cottage cheese-produkter.
  • KESO® är Arlas svenska varumärke för cottage cheese.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76