Arla lanserar Yoggi® yalla! yoghurt-smoothie

Lästid
1 min
Arla lanserar Yoggi® yalla! yoghurt-smoothie
Publicerad
29 januari 2016
Kontakter:
Presskontakt

Drickyoghurt är en perfekt källa till energi mellan måltiderna, speciellt för den som ofta är på språng. Nu lanserar Yoggi® yalla! en ny yoghurt-smoothie i tre smaker, gjord på en mild och krämig yoghurt med bitar av bär och frukt. Samtidigt sänks sockerinnehållet i det befintliga drickyoghurt-sortiment för att möta efterfrågan på produkter med lägre sockerhalt. Alla Yoggi® yalla!-nyheter finns i handeln från vecka 5.

Nya Yoggi® yalla! yoghurt-smoothie kommer i smakerna hallon, jordgubb & äpple och mango. Med sin smidiga förpackning är den perfekt att ha med sig för en snabb och uppiggande energiboost. De nya youghurt-smoothie-produkterna består av 12-18 % frukt och bär med en sockerhalt på endast 5 %. De har synliga små bitar av frukt och bär som gör dem mättande och goda för både vuxna och barn. Fetthalten är 2 %.

– Yoghurt-smoothien kombinerar det bästa av två världar: yoghurtens krämiga konsistens och smoothiens fruktighet. Med bitar av frukt och bär så är den ett gott och stadigt mellanmål för snabb energi, säger Ann Bergman, Senior Brand Manager, Arla.

Då efterfrågan på produkter med lägre sockerhalt under senare tid har ökat har Arla gjort ett rejält omtag på hela drickyoghurt-sortimentet. De nya recepten har endast 4% tillsatt socker, och en härlig frisk smak av yoghurt och frukt.

Produktinformation

Yoggi® yalla! yoghurt-smoothie finns i tre smaker: hallon, jordgubb & äpple och mango. De säljs i förpackningar om 350 ml. Sockerhalt 4-5,3 %. Rekommenderat cirkapris är 15,50 kr och produkterna finns i butik från vecka 5.

Yoggi® yalla! drickyoghurt finns i fyra smaker: mango, banan & apelsin; blåbär & hallon; jordgubb och laktosfri jordgubb. Det nya receptet har en sockerhalt på endast 4 %. Rekommenderat cirkapris är 13,50 kr (14,50 kr för laktosfri) och produkterna finns i butik från vecka 5.

För produktprov och högupplösta bilder, kontakta:

Matilda Danielsson, presskontakt Prat PR
matilda.danielsson@prat.se
Tel: 073-646 30 95E-post:

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76