Arla lanserar unik Skördefestost i begränsad upplaga

Lästid
1 min
Emblem Arla Skördefestost
Publicerad
27 september 2016
Kontakter:
Presskontakt

I samband med Ölands Skördefest lanserar bondeägda Arla en lokalproducerad hårdost som enbart kommer att säljas under två dagar. Arlas Skördefestost har tagits fram av medarbetare på Kalmar mejeri, är gjord på mjölk från lokala Arlagårdar och lagrad i 12 månader.

Mjölken till årets Skördefestost levererades till Kalmar mejeri under förra årets skördefest. Totalt har cirka 2 000 ostar tillverkats och samtliga har lagrats i 12 månader. Mjölken till nästa års Skördefestost levereras från utvalda Ölandsgårdar under första helgen i oktober.

– Arlas Skördefestost kommer att tillverkas efter samma recept varje år men beroende på väder och vind får osten sin unika smak och konsistens. Vår osttillverkning kännetecknas av ett gediget hantverk och stor passion, så det känns extra roligt att få vara med och starta en ny osttradition med smak av Öland, säger Ola Lindblad, ostmästare på Kalmar mejeri.

Skördefestosten 2016
Årets Skördefestost påminner till smak och konsistens om en kombination av de svenska ostklassikerna Herrgård och Präst. Osten har stora runda pipor som en Herrgård och smaken är karakteristiskt gräddig, med inslag av sälta, behaglig beska och syrlighet som en Präst. Den har en varm, gyllene färg som påminner om Ölandssolen och passar perfekt på en smörgås eller på ostbrickan.

Skördefestosten väger 500 gram och kommer att kosta 75 kronor. Osten säljs enbart under Ölands skördefest (30/9-1/10) på följande platser:

  • I Arlas monter på Borgholms torg, fredag och lördag, kl. 11-19
  • Under ostfestivalen på Drottning Victorias Hotell och Vilohem, fredag och lördag, kl. 11-19
  • På Arlabonden Kerstin Perssons gård (Arbelundagatan 44, 387 96 Köpingsvik), fredag kl. 12-21 och lördag kl. 10-18

För mer information, vänligen kontakta:
Ola Lindblad, ostmästare Kalmar mejeri
Tel: 070-677 71 22
E-post: ola.lindblad@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76