Arla lanserar lagrade ostklassiker

Lästid
1 min
Arla lanserar lagrade ostklassiker
Publicerad
18 maj 2016
Kontakter:
Presskontakt

Arla Grevé, Präst, Herrgård och Svecia har tillverkats på Kalmar Mejeri sedan 1954. Nu lanseras lagrade varianter av familjefavoriterna. Ostarna är framställda enligt småländsk tradition för en tydlig och karaktäristisk smak. Ostarna passar utmärkt till såväl frukostfrallan som ostbrickan.

Tradition och kunskap har alltid varit viktigt i osttillverkningen på Kalmar Mejeri i Småland, där Arla Grevé, Präst, Herrgård och Svecia har tillverkats sedan 1950-talet. Den stolta traditionen lever vidare i de lagrade nyheterna, som tillverkas med mjölk från Arlagårdar i Småland och på Öland. Ostarna får en utsökt och rik smak som för ostälskaren gör dem till självklara val både till vardag och fest.

Arla Lagrad Grevé 28 % lagras i minst 12 månader och har en lätt nötig och syrlig smak. Med en nötig arom och ren, fyllig smak lagras Arla Lagrad Herrgård 28 % i minst 12 månader. Arla Lagrad Präst 31 % (minst 12 månader) är något gräddigare i smaken, medan Arla Lagrad Svecia har en rustik och frisk smak med en touch av sälta. Svecia är också de ostar som lagras under längst tid, minst 14 månader.

- Våra ostklassiker är en verklig hyllning till den småländska traditionen att tillverka ost, så det är väldigt roligt att kunna erbjuda ännu fler smakupplevelser med nya lagrade varianter, säger Anja Kempe, Senior Brand Manager, Arla Sverige.

Ostarna finns i butik nu och de rekommenderade priserna (pris/kg) är 100-115 kr/kg*:

  • Arla Lagrad Grevé (17 %, 28 %) ­
  • Arla Lagrad Herrgård (17 %, 28 %)
  • Arla Lagrad Präst (17 %, 31 %)
  • Arla Lagrad Svecia (28 %)

För produktprov och högupplösta bilder, kontakta:

Matilda Danielsson, presskontakt Prat PR
Tel: 073-646 30 95
E-post: matilda.danielsson@prat.se

*) E**ndast rekommendationer. Butiken äger alltid rätten att själv sätta sina konsumentpriser.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76