Arla berikar nu även yoghurt med D-vitamin

Lästid
1 min
Arla Ko Yoghurt naturell
Publicerad
19 september 2016
Kontakter:
Presskontakt

Nu utökar Arla antalet produkter som berikas med D-vitamin. Senaste tillskottet är naturella och smaksatta yoghurtprodukter från Arla Ko gjorda på konventionell mjölk. Nyheterna finns i butik från vecka 38.

Vitamin D är ett av få näringsämnen som vi i Norden riskerar att få i oss för lite av. Under vinterhalvåret, då solljuset är begränsat, är det därför extra viktigt att vi också får i oss D- vitamin genom kosten.

Idag är det endast obligatoriskt att berika mjölk med 1,5 procents fetthalt eller lägre men 2017 kommer nya regler som även inkluderar standardmjölk och fermenterade produkter som fil och yoghurt. Arla har valt att föregå lagkraven.

— I november förra året dubblade vi mängden D-vitamin i våra redan berikade produkter och införde samtidigt D-vitamin i vårt fil- och standardmjölksortiment. Nu tar vi nästa steg och berikar även det konventionella yoghurtsortimentet från Arla Ko. Framöver kommer vi att inkludera ännu fler produkter, säger Karin Arkbåge, nutritionist på Arla.

Att Arla D-vitaminberikar ett antal av sina produkter är i linje med företagets övergripande hälsostrategi.

— Vi vill göra det enklare för fler att leva och äta hälsosammare. Våra produkter har ett naturligt innehåll av många viktiga näringsämnen och produkterna passar dessutom bra för berikning med D-vitamin, säger Karin Arkbåge.

Yoghurtprodukterna från Arla Ko som nu berikas med D-vitamin är samtliga gjorda på konventionell mjölk. För ekologiska produkter finns särskilda krav som innebär att de får berikas först när den nya lagstiftningen har trätt ikraft vilket förväntas bli under 2017.

Dessa produkter omfattas av Arlas vitamin D-berikning

 • Konventionell mjölk Arla Ko, upp till 3 % fetthalt

 • Ekologisk mjölk Arla Ko, upp till 1,5 % fetthalt

 • Konventionell laktosfri mjölkdryck, upp till 3 % fetthalt − Klövermjölk

 • Arla Protein Mjölkdryck (Choklad Lättsockrad, Choklad sport, Blåbär, Vanilj)

 • Samtliga konventionella filprodukter, naturella och smaksatta, upp till 3 % fetthalt

 • Samtliga konventionella yoghurtprodukter Arla Ko, naturella och smaksatta, upp till 3 % fetthalt För den som vill ha oberikade produkter finns mjölk, fil och yoghurtprodukter med naturlig fetthalt kvar som alternativ. För mer information, vänligen kontakta:
  Karin Arkbåge, nutritionist på Arla
  Tel: 0768-93 64 67
  E-post: karin.arkbage@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76