Svenska folket utser Arla till Sveriges bästa livsmedelsproducent

Lästid
1 min
Publicerad
22 mars 2016

I en stor opinionsundersökning har 10 600 svenskar fått säga vilka företag de tycker är Sveriges bästa företag. När resultatet presenterades den 17 mars stod det klart att svenska folket hade utsett Arla till Sveriges bästa livsmedelsproducent och till nionde bästa företag överlag.

Under hösten och vintern har 10 600 svenskar fått ange vilka tre företag de föredrar framför andra. Därefter har de betygsatt företagen utifrån värden som kvalitet, service, prisvärdhet och förtroende. Resultatet blev att Arla utsågs till Sveriges bästa livsmedelsproducent. Det är mediekoncernen Schibsted som ligger bakom tävlingen Sveriges Bästa Företag som i år arrangerades för första gången.

- Det har varit några tuffa år för Arla med både en global mjölkkris och hård granskning i media. Den här utmärkelsen visar att Arla fortfarande är väldigt uppskattat av svenska folket. Jag tror att man vet att Arla är ett bondeägt kooperativ och att Arlabönderna, förutom att producera högkvalitativ mjölk, dessutom bidrar till att Sverige har både öppna landskap och en levande landsbygd. När man röstar på Arla röstar man på Arlabönderna, så det här priset är i allra högsta grad deras, säger Gunnar Gidefeldt, kommunikationsdirektör på Arla Sverige.

Alla vinnarna i Sveriges Bästa Företag 2016: http://www.xn--sverigesbstafretag-ttb87a.se/gala/ar-som-jerringpriset-foretag

Om Sveriges Bästa Företag

  • Priset delas ut för första gången i år och är ett initiativ av mediekoncernen Schibsted.

  • Prisutdelningen ägde rum den 17 mars på Nalen i Stockholm och totalt ingick över 250 svenska företag i tävlingen.

  • Över 10 000 personer i Sverige mellan 18 och 65 har tillfrågats i en webbenkät. Underlaget utgör ett tvärsnitt av befolkningen.

  • Undersökningen har genomförts av det oberoende undersökningsföretaget Reflect på uppdrag av Schibsted.