​Ny koncernekonomidirektör till Arla

Lästid
1 min
​Ny koncernekonomidirektör till Arla
Publicerad
18 september 2015
Kontakter:
Presskontakt

Natalie Knight tillträder som ny koncernekonomidirektör för Arla Foods och blir medlem av koncernledningen i januari 2016. Natalie Knight är för närvarande Senior Vice President Finance för adidas-koncernen.

– Natalie har goda meriter när det gäller Performance Management i ett globalt företag för snabbrörliga konsumentvaror. Hon är stark inom ledarskap, kommunikation och Investor Relations. Jag ser fram emot att välkomna Natalie till Arla, säger Peder Tuborgh, Arlas koncernchef.

– Jag är mycket glad över att få bli en del av ett så uppskattat företag och dess ledningsgrupp. Jag ser fram mot att kunna bidra med min erfarenhet av att arbeta med ledande varumärken till Arla, som har sådana tillväxtambitioner för sina varumärken, säger Natalie Knight.

Natalie Knight kommer från Seattle i USA, har bott i Tyskland sedan 1992 och började på adidas 1999. Där ansvarar hon för ett internationellt team på 200 medarbetare, som ger stöd i strategiska och finansiella frågor till koncernens Global Operations, Indirect Procurement och andra globala funktioner**.** Natalie Knighthar haft flera tjänster inom senior finance, däribland ”Vice President of Investor Relations and Mergers and Acquisitions” (ansvarig för investerarrelationer samt fusioner och förvärv), ekonomichef på adidas North America (koncernens största dotterbolag) och ”Senior Vice President for Brand and Sales Finance”.

På Arla kommer Natalie Knight utöver ansvar för ekonomiska och juridiska frågor på Aven ha globalt ansvar för IT. Natalie Knight ersätter Frederik Lotz som tidigare lämnat Arla för ett jobb som koncernekonomidirektör på en detaljhandelskedja (ej livsmedel) i Nederländerna.

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76